Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Arsenal onderuit tegen Sevilla
Ronny anthonis

Arsenal heeft op het veld van FC Sevilla de leidersplaats in de groep niet kunnen veroveren. De Gunners gingen onderuit met 3-1. Beide teams zijn met nog een wedstrijd te spelen wel al geplaatst voor de volgende ronde.

Het waren de bezoekers die het eerst de netten vonden, na tien minuten spelen al. Eduardo da Silva nam een voorzet van Nicklas Bendtner aan met de borst en legde hem naast de paal in doel. Lang kon Arsenal niet genieten van de voorsprong want Seydou Keita stelde met een mooi schot van net buiten de rechthoek orde op zaken. Sevilla kwam zelfs nog voor de rust op voorsprong via Luis Fabiano. Een vrije trap van Alves vond in het pak het hoofd van de Braziliaan die de ruststand op 2-1 vastlegde.

De tweede helft toonde zich op vlak van kansen beter dan de eerste. Beide teams claimden in de beginfase een strafschop maar de Nederlandse ref Braamhaar gaf geen krimp. Enkele minuten voor tijd gebeurde dat wel. Kanouté werd neergehaald in de zestien en trapte de strafschop zelf binnen.

Hierdoor zijn beide ploegen geplaatst, Arsenal was dat na vorige speeldag al maar nu is ook Sevilla definitief zeker van een plaats bij de laatste zestien.