Volg de match tussen Manchester United en Chelsea live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Anelka wordt foutief afgestopt door Vidic, de laatst genoemde houdt er

Vanavond vindt in Moskou de finale van de Champions League plaats. Het wordt een Brits onderonsje tussen Chelsea en Manchester United. Voetbalkrant geeft u live verslag en verwachten u rond 20:45 voor de aftrap. Lubos Michel zal de wedstrijd onder zijn hoeden nemen.
Manchester United: Van Der Sar Edwin, Evra Patrice, Hargreaves Owen-Lee, Ferdinand Rio, Brown Wes, Ronaldo Cristiano, Rooney Wayne, Vidic Nemanja, Carrick Michael, Scholes Paul, Tevez Carlos.
Chelsea: Cech Petr, Cole Ashley, Makelélé Claude, Essien Michael, Carvalho Ricardo, Lampard Frank, Cole Joe, Drogba Didier, Ballack Michael, Malouda Florent, Terry John.
1
We zijn van start voor de finale.
2
Beide ploegen starten rustig aan de wedstrijd.
3
Er zijn ondertussen al drie overtredingen gefloten maar nog geen grote kansen. Evra kon niet doorbreken op links.
4
Voorzet van Malouda wordt weggewerkt.
5
Een afgeblokte voorzet van Hargeaves valt in de handen van Cech.
8
Manchester United is de beste ploeg. Een voorzet van alweer Hargreaves, maar Terry kopt de bal voor de neus van Rooney weg.
10
Voorlopig zagen we nog geen enkele kans. Beide ploegen wachten af.
11
Reuzekans voor Manchester United, maar de bal wordt afgeweken in corner!
13
De spitsen ontvangen moeilijk ballen en kunnen er weinig mee doen.
16
Mooie sleepbeweging van Ronaldo op links. Hij omspeelt Essien, maar de voorzet van Ronaldo komt niet aan.
17
Manchester is absoluut de betere ploeg. Nu kan Terry net een voorzet wegkoppen. Chelsea onder druk.
19
Owen Hargreaves met een hoekschop. Niemand komt dicht in de buurt van de bal.
20
Na een duel tussen Scholes en Makelele ontstaat er een klein opstootje, maar Michel lost het rustig op.
21
 Gele kaart voor Claude MakelĂ©lĂ©

21
Scholes moet even aan de kans om verzorging.
22
 Gele kaart voor Paul Scholes

22
Chelsea krijgt ook een eerste hoekschop.
23
Terry klimt het hoogst bij de hoekschop van Lampard, maar raakt de bal net niet.
25
Aan het spelbeeld verandert niets. Manchester United controleert, Chelsea loopt achter de feiten aan.
26

Goal
Doelpunt van Cristiano Ronaldo (Paul Scholes)
Manchester United verdiend op voorsprong ! Scholes met een subtiel voorzetje naar Ronaldo, die de bal perfect met het hoofd raakt en de bal naar de tweede paal binnengaat.
29
Chelsea heeft momenteel geen antwoord op het goede spel van Manchester.
33
Eerste goede kans voor Chelsea. Lampard met een goede voorzet naar Drogba. Die kopt de bal achter naar Ballack, die bijna voor Ferdinand opduikt en kopt. Via Scholes gaat de bal in hoekschop.
35
Man. Utd met het uitstekende antwoord. Ronaldo met een perfecte voorzet, Tevez kopt staalhard op Cech. In de rebound schiet Carrick recht op de goallie.
38
Man Utd blijft controleren. De bal gaat makkelijk rond.
41
Goede actie weer van Man Utd. Rooney gaat de flank af en en zet de bal laag voor. Tevez komt iets te kort om de bal binnen te schuiven.
43
 Gele kaart voor Rio Ferdinand
Vrije trap voor Chelsea op een heel gevaarlijke plaats.
44
Ballack schiet de vrije trap een meter over doel.
45
 Gele kaart voor Ricardo Carvalho
Gaat op de hiel van Ronaldo staan.
45

Goal
Doelpunt van Frank Lampard (Onbekend Onbekend)
Chelsea maakt gelijk ! Essien met het schot dat afwijkt. Lampard is goed gevolgd en bovendien glijdt Van Der Sar glijdt uit. Lampard profiteert en stift de bal over Van Der Sar.
46
De tweede helft is op gang getrapt.

Scheidsrechter
Rust
De rustbeschouwing : Manchester United was de beste in de eerste helft. Vanaf de eerste minuut domineerde het op de helft van Chelsea, maar de kansen kwamen niet. Rond de 20ste minuut begon de druk zich ook in kansen om te zetten. Ronaldo, Rooney en Tevez kregen zo kansen. Rond de 25ste minuut toch weer een prachtig kopbaldoelpunt van Ronaldo na een voorzet van Scholes. Chelsea probeerde iets terug te doen en in de blessuretijd maakte Lampard knap gelijk.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
50
We zagen nog geen grote kansen in de tweede helft.
53
De balcirculatie gaat niet meer zo goed. We zien veel balverlies.
55
Eerste goede kans van de tweede helft. Essien met een goede pass naar Malouda. Die kapt zich vrij en kan schieten. De bal gaat een meter over.
58
We wachten momenteel op een echte flits. Komen Ronaldo en Drogba nog eens in stelling ?
60
Nog een half uur te spelen. Wie van beide ploegen zet de wedstrijd in zijn voordeel ?
62
Ballack kan tot twee keer toe voorzetten. Beiden worden door de Chelsea-verdegiging weggewerkt.
65
Chelsea komt beter in de wedstrijd, maar verder dan voorzetten komt de Engelse club niet.
67
Na een hakje van Lampard kan Malouda uithalen. De bal wijkt af op een been van de Mancunians.
68
Chelsea krijgt nu ook twee hoekschoppen naar elkaar, maar telkens worden ze weggekopt.
71
Hargreaves vindt Carrick. Die kan schieten, maar de bal wordt geblokkeerd en gaat in hoekschop.
74
Ronaldo dribbelt zich weer makkelijk voorbij Essien. Zijn schot belandt in het zijnet. Wel een hoekschop voor Man Utd.
76
Malouda gaat neer in het strafschopgebied na een contact met Ferdinand. Michel fluit niet.
78
Weer een grote kans, nu voor Chelsea. Drogba schiet vanuit een onkansrijke positie staalhard tegen de paal.
82
Ballack met een bal hoog over doel.
86
Vervangen Paul Scholes
Ingevallen Ryan Giggs

87
Nog enkele minuten te spelen. We stevenen af op verlengingen.
89
Cole twijfelt lang in het strafschopgebied om te schieten.
90
We krijgen twee minuten extra tijd.
90
We krijgen verlengingen.
91
Chelsea trapt de eerste verlenging op gang.
92
Manchester United drukt, Teves komt een metertje te kort om de bal mee te nemen in het strafschopgebied. Gevaar gewekend.
93
Vervangen Florent Malouda
Ingevallen Salomon Kalou

94
Chelsea mag inwerpen op een vijftal meter van de cornervlag. Mooie aanval volgt, via Lampard komt de bal bij Lampard, die schiet tegen de lat! Chelsea was hier heel erg dicht bij een voorsprong!
96
Soldaten van het Russische leger trekken shirts van Manchester United aan, Cole wordt ondertussen verzorgd op het veld.
98
Kalou legt af voor Essien, die passeert zijn mannetje, maar het schot gaat naast.
99
Vervangen Ashley Cole
Ingevallen Nicolas Anelka

100
Reuzekans voor Manchester United. Evra zet voor en Giggs kopt, maar de bal wordt in extremis in hoekschop gewerkt door Cech.
102
Vervangen Wayne Rooney
Ingevallen Nani

103
Tevez schiet, Cech pakt zonder moeite
105
Er komen twee minuten bij in de eerste verlenging.
105
Chelsea mag een hoekschop nemen, Carvalho kopt, Kalou kan de bal net niet in doel tikken.
105
De eerte verlenging zit erop, we kijken naar een echte spektakelpartij. De match kan nog elke kant op...
106
De tweede verlenging is op gang getrapt door Manchester United
107
Schot van Ballack raakt niet voorbij de defensie van ManU.
108
Drogba krijgt een overtreding tegen zich, Van der Sar mag de bal opnieuw in het spel brengen.
110
Essien mag inwerpen aan de cornervlag, Kalou wordt daarop teruggefloten na een lichte fout in het strafschopgebied.
111
 Gele kaart voor Nemanja Vidic
Anelka wordt foutief afgestopt door Vidic, de laatst genoemde houdt er een gele kaart en krampen aan over.
112
Drogba kan de vrije trap niet binnen het kader schieten.
113
Tevez bedient Nani, de bal komt via enkele tussenstations bij Ronaldo, maar diens schot wordt afgestopt door de defensie van Chelsea.
114
Hargreaves zet voor, Cech pakt zonder moeite.
115
Opstootje op het veld, Tevez gedraagt zich erg onsportief en wordt belaagd door de Chelseaspelers.
 Gele kaart voor Michael Essien
Ook Essien gaat in het boekje, de wedstrijd dreigt te ontaarden.
120
Cole en Nani botsen met het hoofd tegen elkaar, beide spelers hebben verzorging nodig.
120
Ronaldo zet voor, Tevez kan vier minuten in Blessuretijd nog koppen, maar naast.