livLiverpool FC
cheChelsea
Datum: 22/04/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Anfield Road
Chelsea zadelt Liverpool met kater op
Nico Wieme
| 0 reacties
Chelsea zadelt Liverpool met kater op
Foto: © SC

Dankzij een owndoelpunt van John Arne Riise in de slotseconden van de blessuretijd heeft Chelsea op de valreep een gelijkspel uit de brand gesleept tegen Liverpool. De Londenaars beschikken nu over de beste papieren om de finale te bereiken.

De eerste helft tussen Liverpool en Chelsea zat aanvankelijk op slot. Het was acht minuten wachten op het eerste noemenswaardige schot tussen de palen. Die eer viel te beurt aan Steven Gerrard. Chelsea had weliswaar een licht veldoverwicht, maar kansen leverde dat niet op. Geleidelijk aan trokken de Reds het laken naar zich toe. Iets voor het kwartier verstuurde Xabi Alonso een dieptepas naar Dirk Kuyt. De Nederlander nam de bal met de borst mee, maar Peter Cech zat er onorthodox tussen. Vier minuten later probeerde Fernando Torres het met een puntertje, dat weliswaar effect miste om echt gevaarlijk te zijn.
 
Evenwicht hersteld
Een minuutje later konden de Blues dan toch eens tegenprikken. Didier Drogba centerde van op rechts, Joe Cole kwam een teenlengte te kort om de bal in doel te glijden. Op de 21ste minuut dropte Frank Lampard de bal over de Liverpooldefensie, maar deze keer miste Cole zijn volley. Iets voor het halfuur verscheen Drogba alleen voor Pépé Reina. De balaanname van de Ivoriaan was echter niet perfect en Jamie Carragher kon hem nog net genoeg hinderen om echt gevaarlijk te zijn.
 
Kuyt
Toen iedereen zich al opmaakte voor een brilscore aan de rust, sloeg woelwater Kuyt toe. Na een snel genomen vrijschop, begingen de Chelseaverdedigers de ene fout na de andere, waardoor zij de bal niet konden ontzetten. Kuyt kwam per toeval in balbezit, Claude Makelélé kon niet meer bij de bal en de ex-Feyenoorder liet Cech geen schijn van een kans.
 
Druk van Reds
In het openingskwartier van de tweede helft drukte Liverpool Chelsea met de rug tegen het eigen doel. Vooral Ryan Babel toonde zich een gesel voor de bezoekende defensie. Een schot van Xabi Alonso werd afgeblokt door Joe Cole en minuten later trapte Babel van net buiten de zestien nipt voorlangs. Op de 63ste minuut schreeuwde het hele stadion om strafschop, toen Carragher de bal tegen de arm van Michael Ballack schoot. Scheidsrechter Konrad Plautz gaf geen krimp en liet doorspelen.
 
Oprukkend Chelsea
De storm van de thuisploeg ging liggen en Chelsea kwam beter in de match. Op de 67ste minuut kapte Florent Maluda zich mooi vrij, maar Javier Mascherano kon de bal nog in hoekschop werken. De Blues begonnen in hun kansen te geloven en rukten steeds verder op, zonder echter heel gevaarlijk te zijn. Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd kon Terry voor dreiging zorgen na een vrijschop. Plautz had echter een fout van de Chelseakapitein gezien. Na 85 minuten leek Gerrard de wedstrijd helemaal te beslissen. Zijn schicht werd door Cech van onder de lat getikt.
 
Venijn in de staart
Liverpool maakte zich al op voor een klein feestje en zag de derde finale in vier jaar tijd al binnen bereik. Het venijn zat echter diep in de staart. Luttele seconden voor het verstrijken van de blessuretijd zette invaller Kalou voor van op links. De onfortuinlijke John Arne Riise verschalkte met een prachtige kopbal zijn eigen doelman. Hierdoor kreeg Chelsea misschien iets meer dan het verdiende. De terugwedstrijd belooft in ieder geval uitermate spannend te worden. Afspraak volgende week op Stamford Bridge.

Vooraf

Champions League

 Halve Finales (H)