Stadion: Anfield Road

Herbeleef Liverpool FC - Chelsea (Champions League)

Volg de match tussen Liverpool FC en Chelsea live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vanavond krijgen we opnieuw een Engelse strijd. De wedstrijd kan je live volgen via ons. Wij starten omstreeks 20:45 in het Anfield Road stadion. Konrad Plautz zal de wedstrijd fluiten.
Liverpool: Reina Páez José Manuel, Gerrard Steven, Torres Fernando José, Aurélio Rodrigues Fábio, Alonso Xabi, Arbeloa Alvaro, Kuijt Dirk, Babel Ryan, Mascherano Javier, Carragher Jamie, Skrtel Martin.
Chelsea: Cech Petr, Cole Ashley, Makelélé Claude, Carvalho Ricardo, Lampard Frank, Cole Joe, Drogba Didier, Ballack Michael, Malouda Florent, Ferreira Paulo, Terry John.
00:00
De sfeer zit er alvast in hier in het stadion.
00:00
De spelers komen eraan.
1
We zijn er aan begonnen. Het is de derde keer dat beide ploegen tegenover elkaar staan.
1
Buitenspel voor Torres.
2
Overtreding bij Liverpool. Dit kan al eens zeer gevaarlijk zijn voor Liverpool.
3
Drogba trapt de bal recht in de muur. En we krijgen de eerste hoekschop voor de blues.
4
De inworp levert niets op.
4
Hoekschop wordt door Reina achter de zijlijn gewerkt. Inworp voor Chelsea.
5
De bal gaat via Ballack opnieuw achter de zijlijn en inworp voor Liverpool en de bal wordt heen en weer gespeeld.
5
Ruimte bij Ballack maar Skrtel loopt de ruimte richt. Inworp voor Chelsea.
6
Beide ploegen staan dit seizoen voor de vierde keer tegenover elkaar.
7
Beide ploegen zijn aan het zoeken naar de juiste combinaties. Inworp voor Chelsea levert niets op.
8
De eerste echte kans was voor Liverpool. Schot van Gerrard gaan in de armen van Chech.
11
Het spel gaat momenteel heen en weer.
12
Overtreding van Gerrard.
13
De beste kans is momenteel voor Kuijt. Maar doelman Cech zat er goed tussen.
15
Aanval Liverpool op links via Gerrard maar meer dan dreiging is er niet.
16
Overtreding van Torres op Terry.
18
Momenteel is er veel meer ruimte voor Liverpool en hebben ze de wedstrijd in handen genomen. Trap van Torres kreeg weinig effect en gaat naast het doel.
18
Voorzet naar J. Cole maar kon er zijn voet niet tegen zetten.
20
Vrije trap Chelsea levert niets op.
21
kleine kans voor Chelsea maar J. Cole kreeg de bal niet op de voet en zo kan Reina makkelijk opvangen.
23
De wedstrijd is momenteel volledig in evenwicht.
26
We hebben momenteel weinig te noteren. De bal gaat heen en weer maar Liverpool lijkt de betere ploeg.
29
Drogba wordt goed weggestuurd en gaat neer in het strafschop gebied maar er wordt niet gefloten en kans verkeken.
31
Wat een mooie aanval van Liverpool. Torres wordt weggespeeld door Gerrard maar de spits besluit recht op de doelman Cech en begaat daarna een overtreding.
33
Trap van Gerrard gaat botsend in de armen van Cech.
36
We hebben weer opnieuw weinig kansen en hebben nog een tiental minuten te spelen. Liverpool blijft de betere ploeg.
37
Hoekschop voor Liverpool.
37
De hoekschop wordt opnieuw in hoekschop gewerkt. Gerrard gaat deze ook nemen.
38
Liverpool kan geen doelpunt uit deze hoekschop krijgen en het spel gaat gewoon verder.
39
Knappe actie van Kuijt maar de bal belang achter de lijn. De druk is hoog bij Liverpool.
40
Hoekschop voor Chelsea.
41
De bal is hoog en ver weggewerkt en tot bij Chech.
43

Goal
Doelpunt van Dirk Kuyt (Javier Mascherano)
Vrije trap voor Liverpool wordt snel genomen en zo gaat Kuijt op rechts volledig door maar zijn voorzet wordt door Terry weggewerkt. Kuijt veroverd de bal opnieuw en de bal komt tot bij Mascherano en die zet voor richting Kuijt en trap de bal daarna de bal voorbij Chech. 1-0.
44
De druk van Liverpool wordt beloont met een mooi doelpunt van Kuijt.
45
Er komt één minuut extra tijd bij.
46
We zijn terug. Chelsea heeft de tweede helft op gang getrapt.

Scheidsrechter
Rust
De extra tijd zit erop en Konrad fluit de eerst helft van wedstrijd af. De eerste tien minuten was Chelsea de betere partij maar daarna is de wedstrijd omgekanteld en is Liverpool in de aanval gegaan. Liverpool kon via een snel genomen vrije trap en een verovering van Kuijt op voorsprong komen. Wij wachten nog een spannende tweede helft en zeggen alvast tot binnen een tiental minuten.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
47
Goede bal op Drogba maar hij raakt de bal kwijt.
49
Torres gaat neer maar er is correct verdedigt en geen overtreding.
49
Overtreding van Skrtel en de vrije trap wordt snel genomen maar de bal komt niet goed aan en kans is weg.
50
Torres speelt de bal goed weg en krijgt hem terug. Hij gaat in een duel met Makelélé maar hij kon niet op doel trappen.
51
Wat een wedstrijd hier. Liverpool zet enorm veel druk maar voorzet van Babel wordt weggewerkt. De counter gaat via Drogba maar die maakt een overtreding.
52
Nieuwe voorzet van Babel wordt weggewerkt maar in de voeten van Alonso die de bal in hoekschop krijgt getrapt.
52
De hoekschop levert niets op. Counter wordt door Skrtel gestopt na een lichte overtreding.
54
Overtreding van Makelélé maar snel genomen. Liverpool speelt hier prachtig voetbal zo lieten ze even de bal in een kleine driehoek rond gaan.
55
Terry houdt momenteel de verdediging van Chelsea recht.
56
Overtreding van Ferreira op Babel. Er vallen nog geen gele kaarten hier.
57
De bal belandt in de armen van Chech.
58
Drogba wordt weggestuurd maar hij kan niets met de bal doen en doeltrap voor Reina.
59
Prachtige trap van Babel gaat net naast het doel van Chech.
60
De bal gaat achter de lijn. Aurélio licht op de grond met een blessure. Het ziet er naar uit dat hij last heeft van zijn lies.
61
Aurélio wordt momenteel van het veld gedragen.
62
Vervangen Fábio Aurélio
Ingevallen John Arne Riise

Aurélio kan duidelijk niet meer verder en Riise komt in de plaats. Het spel gaat tevens ook nu terug verder.
63
Aanval van Chelsea maar Drogba stond buitenspel en liet de bal gaan voor Reina.
63
Vervangen Joe Cole
Ingevallen Salomon Kalou

64
Overtreding op Torres. Vrije trap levert niets op buiten een handspel gesignaleerd maar niet gefloten.
65
Drogba geeft een mooie pas richting Lampard maar hij zit niet goed in de wedstrijd wegens problemen en kan niet tot schieten komen. Zijn bal ging te hard van zijn voet.
66
Vrije trap voor Chelsea.
67
Voorzet wordt goed gegeven waarbij Ballack de bal op doel kopt maar Reina stond er goed.
68
Beste aanval voor Chelsea in de tweede helft. Malouda wordt goed aangespeeld en staat vrij voor doel maar zijn schot gaat in het zijnet en in hoekschop. Deze hoekschop wordt in de armen van Reina getrapt.
69
De wedstrijd ligt even stil na een overtreding op Drogba en die even naar de kant gaat. Riise maakte de overtreding.
70
Gerrard is een prachtige match aan het spelen. Hij is zowel aanvallend als verdedigend sterk vandaag.
71
Nog twintig minuten. Wat gaat Chelsea nog kunnen doen?
74
Het tempo is wat gaan liggen. De bal gaat heen en weer.
75
Aanval Chelsea waar de bal tot bij Drogba wordt getrapt maar hij begaat een overtreding.
76
Vervangen Ryan Babel
Ingevallen Yossi Benayoun

Babel heeft een minder eerste helft gespeeld maar de tweede helft was hij zeker goed bezig. Benayoun gaat nu zijn plaats innemen.
78
Buitenspel voor Drogba. We hebben nog niet veel van de spits gezien maar hij heeft maar één kans nodig om zijn goal te maken.
79
Schot van Riise gaat in de armen van Chech die rustig plat gaat.
79
Fout van Terry waarbij Torres kan profiteren maar de spits maakt een overtreding en zo is de bal terug voor Chelsea.
80
Vrije trap voor Liverpool. Riise zet voor maar Terry werkt de bal achter de zijlijn en inworp.
81
Vreemde actie hier maar Lampard kan niet profiteren en de bal wordt weggewerkt.
82
Overtreding van Mascherano op Kalou. We krijgen een vrije trap.
83
Voorzet wordt goed gegeven maar Reina wordt aangevallen door Terry en krijgt een fout mee.
84
Mooi combinatie spel tussen Gerrard en Torres maar Gerrard kreeg de bal er niet in en zo kan Chech makkelijk oprapen.
85
Vrije trap voor Liverpool levert niets op maar het gevaar is nog niet geweken want Gerrard krijgt de bal goed op de voet en trapt hem recht richting de kruising maar Chech houdt zijn doel schoon. De hoekschop die volgde leverde helemaal geen gevaar op.
86
Vervangen Michael Ballack
Ingevallen Nicolas Anelka

86
De laatste vijf minuten van de wedstrijd zijn ingegaan.
87
Torres wordt prachtig weggespeeld maar krijgt de bal niet goed mee en haalt er toch nog een hoekschop uit.
87
De hoekschop wordt afgefloten na een overtreding op Terry.
90
Overtreding van Terry op Kuijt. Er wordt geen kaart uitgedeeld en zo zal de wedstrijd ook eindigen.
90
Er komen 4 minuten extra tijd bij.
91
Vrije trap levert niets op.
93
 Gele kaart voor John Terry
We krijgen toch een gele kaart nog in deze wedstrijd. Terry moet zich geen zorgen maken.
93
94
Schot van Torres recht op Chech.
94

Owngoal
Owngoal van John Arne Riise: -
Wat een einde want deze owngoal kan Liverpool de finale kosten. Kuijt zou de man van de wedstrijd moeten zijn maar dat is het niet. Riise is de ongelukkigste man van de match, van het stadion, van de ploeg. Hij kopte een voorzet simpel voorbij zijn eigen doelman Reina.