Stadion: Anfield Road

Herbeleef Liverpool FC - Arsenal (Champions League)

Volg de match tussen Liverpool FC en Arsenal live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vanavond is er opnieuw een Engels onderonsjes, het lijkt wel precies de FA Premiership maar dit is het dus niet. Beide ploegen hebben in hun eerste wedstrijd gelijk gespeeld, dit wilt dus zeggen dat beide ploegen nog volledig kans maken op het doorstoten naar de volgende ronde. Arsenal trekt vanavond richting het Anfield Road stadion. De wedstrijd start omstreeks 20:45 met scheidsrechter Peter Fröjdfeldt. Wij wensen je alvast een prettige voetbalavond.
Liverpool: Reina Páez José Manuel, Carragher Jamie, Hyypia Sami, Skrtel Martin, Aurélio Rodrigues Fábio, Kuijt Dirk, Mascherano Javier, Alonso Xabi, Gerrard Steven, Torres Fernando José, Crouch Peter.
Arsenal: Almunia Manuel, Toure Kolo, Gallas William, Senderos Philippe, Clichy Gael, Eboué Emmanuel, Fabregas Francesc, Flamini Mathieu, Diaby Vassiriki, Hleb Aliaksandr, Adebayor Emmanuel.
1
De wedstrijd is begonnen.
2
Vrije trap op een gevaarlijke plaats voor Arsenal. Touré knalt de bal in de muur.
3
Adebayor kan de bal meenemen, maar staat duidelijk buitenspel.
5
Mooie actie van de bezoekers. Adebayor wordt alleen voor Reina gezet, maar de spits staat weer buitenspel.
7
Arsenal gaat op zoek naar het eerste doelpunt.
8
Kuyt staat een hoekschop toe voor Arsenal.
8
Aurelio kopt de bak weg.
9
Liverpool met de druk naar voren. Gerrard kan net niet bij een voorzet.
11
De supporters van Liverpool laten zich luidkeels horen. De wedstrijd is nu meer in evenwicht.
13

Goal
Doelpunt van Abou Diaby (Onbekend Onbekend)
Mooi doelpunt van Arsenal ! Via veel tussenstations geraakt de bal tot bij Diaby. Die knalt de bal in de korte hoek voorbij Reina.
14
De kaarten zijn nu omgekeerd. Liverpool moet nu minstens één keer scoren, wil het verlengingen afdwingen.
16
 Gele kaart voor Philippe Senderos
Senderos gaat iets te hard door op Gerrard.
17
Goede actie van Eboué. De ex-Beveren-speler lobt de bal over een Liverpool-verdediger en schiet op doel, maar de bal blokt af en rolt in de handen van Reina.
18
Het blijft Arsenal dat controleert.
19
Liverpool wordt naar achter gedrukt.
21
Reina bokst een voorzet van Hleb maar net weg. Adebayor kwam snel inlopen.
23
Goede actie van Liverpool. Eerst een mooie combinatie van Gerrard en Kuyt. Die laatste kan voorzetten. De bal wordt weggewerkt, maar komt bij Aurelio. De middenvelder schiet enkele meters hard over.
25
Liverpool komt nu veel beter in de wedstrijd. Het houdt de bal goed in de ploeg.
26
Kuyt gaat liggen in de zestien, maar de scheidsrechter fluit geen strafschop. Terecht blijkt uit de herhaling.
28
Arsenal heeft nauwelijks balverlies, terwijl Liverpool slordig is.
30
Gevaarlijke actie van de thuisploeg. Kuyt met de scherpe voorzet. Almunia moet de bal in hoekschop duwen.
31

Goal
Doelpunt van Sami Hyypia (Steven Gerrard)
De hoekschop wordt staalhard binnengekopt door Hyypia. Fabregas, die aan de tweede paal stond, komt ook te laat.
33
Liverpool heeft vleugels gekregen. Eerst kan Torres net niet bij een voorzet van Kuyt. Die laatste kan nog eens schieten, maar de bal gaat tegen Clichy.
35
Gerrard met een schot van ver, maar de bal vliegt ver over.
38
Benieuwd of er nog een ploeg voor de rust kan scoren.
40
Beide ploegen lijken tevreden met een 1-1 stand aan de rust.
42
Vervangen Mathieu Flamini
Ingevallen Silva Gilberto

Flamini heeft zich geblesseerd en moet van het veld.
44
Arsenal krijgt nog een hoekschop.
45
We krijgen twee minuten extra tijd.
45
De scheidsrechter fluit de eerste helft af.

Scheidsrechter
Rust
Arsenal startte het best in deze aangename eerste helft. Het drukte Liverpool naar voren. Na een klein kwartier was het dan ook al prijs. Diaby rondde een aanval mooi af. Liverpool kwam beter in de wedstrijd. Het drukte nu ook op de helft van Arsenal. Die druk werd ook beloont. Hyypia kopte de bal na een half uur hard in doel. Het wordt nog een spannende tweede helft. Liverpool speelt naar de eigen 'Cop'. Beide ploegen moeten nog scoren willen ze doorgaan. Tot over een kwartiertje !

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
50
Voorlopig nog geen grote kansen gezien in de tweede helft. Beide ploegen spelen het spelletje voorzichtig.
51
Kuyt is even groggy nadat hij op diens hoof kopte.
53
Goede kans voor Liverpool. Torres met de scherpe voorzet, maar die wordt weggewerkt. Aurelio schiet in één tijd op doel. De bal wijkt af op Crouch en gaat bijna in doel.
56
Beide ploegen zoeken nog naar de goede opening.
59
Clichy zet de bal achter tot bij Hleb. De Wit-Rus ziet zijn schot afgeblokt. Reina kan makkelijk opvangen.
60
Liverpool en Arsenal hebben nog een half uur om uit te maken wie naar de halve finale mag. Anders volgen er verlengingen.
64
We zien nog amper grote kansen. Beide ploegen willen de tegengoal absoluut vermijden.
67
Vrije trap voor Arsenal op een vrije gevaarlijke plek.
69

Goal
Doelpunt van Fernando Torres (Onbekend Onbekend)
Wat een mooie goal ! Torres kapt zich knap vrij en schiet de bal prachtig in de bovenhoek !