barBarcelona
munManchester United
Datum: 27/05/2009 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Finale
Stadion: Stadio Olimpico
Barça verovert derde beker met de grote oren
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Barça verovert derde beker met de grote oren
Foto: © SC

Barcelona mag zijn derde beker met de grote oren in de trofeeënkast van Camp Nou zetten. De Catalanen kenden weinig problemen met titelverdediger Manchester United en toonden zich heer en meester in de Romeinse arena. Het werd 2-0.

Kersten Steurbaut in Rome



Wekenlang werd er reikhalzend naar de Champions League-finale tussen Barcelona en Manchester United uitgekeken. Rome maakte zich op voor een titanenstrijd tussen gladiatoren van het edele balspel. Het verhoopte spektakel tussen de Spaanse en Engelse landskampioen kwam er echter niet.

 
Bleek United

 

Dat lag vooral aan United dat in zijn witte uitrusting heel bleek voor de dag kwam en zich op de tien eerste minuten na veel te makkelijk voor de leeuwen liet gooien. Cristiano Ronaldo besloot al snel drie keer richting doel, maar kon alleen met zijn unieke zwevende vrije trap de vuisten van Victor Valdes testen. Ji-Sung Park besloot de rebound via de Spaanse doelman naast.

 

Barcelona was niet onder de indruk en diende de Mancunians bij zijn eerste uitbraak een mokerslag van jewelste toe. Samuel Eto’o slingerde zich als een slang voorbij Nemanja Vidic en punterde het leer in de kortste hoek voorbij een kansloze Edwin Van der Sar.

 

De titelverdediger lag knock-out op de grond en herstelde zich nooit van de vroege uppercut. Ook de inbreng van Carlos Tevez en Dimitar Berbatov bracht weinig zoden aan de dijk.


Messi geeft genadestoot

 

Man U probeerde wel en ging met veel goede moed en inzet op zoek naar de gelijkmaker, maar Barça ving de titelverdediger eenvoudig op en toonde zich op de tegenaanval aartsgevaarlijk.

 

Xavi ontpopte zich tot regisseur van de Catalaanse dreiging. Henry besloot een uitstekende pass van de middenvelder nog op Van der Sar en Xavi zelf mikte een vrije trap tegen het doelkader.

 

Messi (foto) kende echter geen genade. De kleine Argentijn zette met een welgemikte kopbal de 2-0 op het scorebord. Carles Puyol liet tot tweemaal toe de kans op de 3-0 liggen. Cristiano Ronaldo was nog één keer gevaarlijk, maar besloot opnieuw op Valdes. 

Bekroning

Barcelona bekroont met de eindzege in de Champions League zijn uitstekend seizoen. De blaugranas vernederden hun tegenstanders regelmatig met buitenaards voetbal en veroverden eerder al de landstitel en de Spaanse beker. Messi won met zijn doelpunt de onderlinge strijd met Cristiano Ronaldo en is nu topkandidaat om de Ballon d'Or te veroveren. (GV)

Herbeleef Barcelona - Manchester United

Champions League