Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Old Trafford
Kleine bonus voor Manchester United
Fabian Morren

Manchester United heeft de heenwedstrijd tegen Arsenal verdiend gewonnen met 1-0. John O'Shea maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Manchester United eiste in de eerste helft voortdurend het balbezit op en kreeg een aantal prima kansen. De thuisploeg scoorde slechts één keer.

John O'Shea bracht de Mancunians op voorsprong. Een afgeweken voorzet van Carrick belandde bij O'Shea, die vervolgens hard voorbij doelman Almunia trapte. Een minuut voor de openingstreffer had Tevez al kunnen scoren, maar toen hield Almunia de bezoekers nog recht.

Ook in het verdere verloop van de eerste helft bleef Man United baas. Anderson vergat te springen bij een uitstekende kopkans, terwijl Cristiano Ronaldo een kopbal zag gepareerd worden door Almunia.

Na de rust hinkte Manchester United op twee gedachten. Enerzijds wilde het nog wel meer doelpunten maken, maar anderzijds was het bang voor een tegendoelpunt.

Cristiano Ronaldo zag een knal nog op de lat belanden en een doelpunt van Ryan Giggs werd afgekeurd wegens buitenspel. Arsenal stelde daar weinig tegenover, al was de tweede helft wel een stuk evenwichtiger dan de eerste. (AN)