Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Geduldig Man Utd met één been in kwartfinales
Manuel Gonzalez

Milan en Manchester hebben er in tegenstelling tot gedacht een zeer leuke pot van gemaakt in hun heenwedstrijd van de achtste finales. Milan leek lang de bovenhand te hebben, maar verloor halverwege de tweede helft de controle na de inbreng van Valencia.

In een stampvol San Siro probeerden de thuisfans via een supergroot spandoek voor de wedstrijd het "Milan-gevoel" te beschrijven. Het inspireerde de spelers want de Rossoneri begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Na amper drie minuten trapte Ronaldinho in de vlucht naar doel, de bal week af en ging voorbij Van der Sar binnen: 1-0.

Ronaldinho bleef bedrijvig en dreigde even later weer. Rond het kwartier werd de Braziliaanse dribbelaar neergelegd op de rand van de baklijn door Rio Ferdinand, maar de scheidsrechter liet begaan. Manchester kwam er het eerste kwartier niet aan te pas.

Iets na het halfuur kon Huntelaar bijna profiteren van slecht uitverdedigen van Evans, die na de fase de huid vol gescholden kreeg van manager Ferguson.

Even later zette United een zeldzame goede actie op die door Fletcher voor doel werd gegooid, daar trapte Scholes met rechts naar het leer en viel de bal via zijn linkerbeen merkwaardig genoeg in doel. San Siro was getuige van een uiterst vreemd doelpunt. Vlak voor de pauze krulde David Beckham nog een vrijschop over doel.

United begon het gevaarlijkst aan de tweede helft met een kopbal van Fletcher. Maar amper één minuut later gooide Favalli de bal aartsgevaarlijk voor doel waar Pato keihard over kopte.

Ecuadoriaan doet de match kantelen

Pirlo demonstreerde zijn schitterende traptechniek met een geweldige knal vanop 35 meter, die door doelman Van der Sar moest overgeduwd worden in hoekschop. Ook Ronaldinho zette de Nederlandse keeper nog aan het werk, maar hij duwde het leer wederom weg.

De wedstrijd kantelde met de inbreng van de Ecuadoriaan Valencia voor de teleurstellende Nani. Het klikte meteen tussen Valencia en Rooney, die een voorzet van de invaller knap overhoeks binnenkopte: 1-2.

Leonardo reageerde door Beckham uit het veld te halen en Seedorf tussen de lijnen te brengen. Hij hoopte hiermee op meer balvastheid maar de gevaarlijke centers vanop rechts verdwenen en dat kwam Milan toch duur te staan.

United kreeg voet aan de grond op het middenveld en trok de wedstrijd in deze fase volledig naar zich toe. Fletcher krulde de bal oogstrelend op het hoofd van Rooney die knap wegliep uit de dekking bij twee verdedigers en mooi binnenkopte: 1-3.

Milan was de kluts kwijt en Manchester bleef het balletje rondtikken. Maar plotseling viel de aansluitingstreffer toch nog uit de lucht. Seedorf scoorde enig mooi met een hakje achter het standbeen. De thuisploeg herleefde en kreeg meteen daarna een schietkans via de ingevallen Inzaghi, maar zijn poging ging over.

De Rossoneri plakten United in de slotfase nog voor het eigen doel, maar een schot van Ambrosini werd afgeblokt. Carrick pakte met een tweede gele kaart zelfs nog rood, maar The Mancunians hielden stand en lijken met één been in de kwartfinales te staan.