Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: José de Alvalade Lissabon
Twente houdt stand met tien spelers
Philippe Crols

FC Twente keert met een goed resultaat terug naar Nederland. De Tukkers speelden op bezoek bij Sporting Lissabon 0-0 gelijk en moesten het merendeel van de wedstrijd met tien mensen afwerken.

FC Twente begon aardig aan de wedstrijd. Vooral Miroslav Stoch zorgde voor dreiging op de rechterflank. Aan de andere kant probeerde Bryan Ruiz zijn ding te doen. Halverwege de eerste helft leek het noodlot toe te slaan voor FC Twente. Doelman Sander Boschker trok aan de noodrem en kreeg een rode kaart.

Coach Steve McClaren haalde Kenneth Perez naar de kant voor reservedoelman Niki Mihaylov. Die kende een droomstart, want de Bulgaar stopte meteen de strafschop van Joao Moutinho. De thuisploeg kon weinig aanvangen met dat mannetje meer en kwam niet verder dan wat schoten vanuit de tweede lijn.

In de tweede helft werd Ruiz gewisseld en kwam Cheik Tioté de troepen van McClaren versterken. Sporting vond maar geen gaatje en het waren de bezoekers die nog tot tweemaal toe dicht bij een doelpunt kwamen. Een kwartier voor tijd trof Theo Janssen bijna raak en helemaal op het einde was Blaise N'Kufo te vermoeid om een opgelegde kans alsnog te verzilveren.