Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Tihinen zorgt voor stunt op San Siro
Anthony Van der Planken

FC Zürich heeft voor de eerste grote stunt in de Champions League gezorgd. De Zwitsers gingen winnen op het veld van AC Milan. Hannu Tihinen, ex-Anderlecht, scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het doelpunt van Tihinen viel erg vroeg in de wedstrijd. Al na tien minuten sloeg de Finse verdediger San Siro met verstomming. Met een buitengewoon hakje werkte Tihinen een hoekschop tegen de netten.

Milan, sowieso niet in goede doen, moest dus al meteen een achterstand wegwerken. Nog voor de 0-1 was Ignazio Abate al dicht bij de openingsgoal, Leoni redde op de lijn.

Milan probeerde met man en macht de achterstand weg te werken, maar faalde in de afwerking. Een schot van Jankulovski vloog maar net naast. Ook Pato en Seedorf gingen hun kans, zonder succes.

In de tweede helft kreeg Inzaghi twee loepzuivere kansen, maar even vaak kwam doelman Leoni knap tussen. Zambrotta was er nog het dichtst bij, zijn schot belandde op de paal. Milan mocht trouwens blij zijn dat Margairaz een loepzuivere kans op de counter liet liggen.

Zürich hield zo stand in San Siro en wordt dankzij deze stunt tweede in de groep. Zürichs zege doet denken aan Club Brugges stunt in 2003. Toen ging blauw-zwart op heroïsche wijze winnen op San Siro, met doelman Dany Verlinden in een heldenrol.