Datum: 04/11/2009 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - Olympiakos (Champions League)

Volg de match tussen Standard en Olympiakos live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf

Opstellingen
Standard: Bolat Sinan, Rocha Ricardo, Felipe (Felipe Trevizans Martins), Mbokani Dieumerci, De Camargo Igor, Camozzato Marcos, Sarr Mohamed, Mangala Eliaquim, Jovanovic Milan, Witsel Axel, Carcela-Gonzalez Mehdi.
Olympiakos: Nikopolidis Antonis, Mellberg Olof, Galitsios Giorgos, Galletti Luciano Martín , Zewlakow Michal, Raúl Bravo Sanfélix , Dudu Cearense , Papadopoulos A. Avraam, Mitroglou Kostantinos, Maresca Enzo, Gonzalez Marcos Oscar Javier.
1
We zijn aan de wedstrijd begonnen.
3
De wedstrijd begint meteen aan een hoog tempo, maar blijft voorlopig zonder kansen. Olympiakos dwong een hoekschop af, een schot van Carcela werd afgeblokt.
5
Olympiakos moet mogelijk al een vervanging doorvoeren. Maresca is na een duel met Carcela kermend van de pijn op de grond blijven liggen. De Italiaan tast naar de pijnlijke knie.
7
Het ziet er niet goed uit voor Maresca. Hij wordt met de draagberrie van het veld gedragen.
8
Maresca kan dan toch verder spelen. Hij loopt ondertussen al terug rond op het veld.
11
Het eerste gevaarlijke standje speelt zich af voor het Luikse doel. Marcos kopt een Griekse voorzet naar veiliger oorden.
13
De studieronde op Sclessin is nog aan de gang. Bolat noch Nikopolidis moeten zich onderscheiden. De Griekse goalie wordt bekogeld met propjes papier.
21
 Gele kaart voor Dudu Cearense
Dudu krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd na een fout op Mbokani.
24
Er blijft opnieuw een Griek op de grond liggen. Deze keer is het Oscar Gonzalez. Er valt voetballend weinig te beleven op Sclessin.
27
 Gele kaart voor Ricardo Rocha

27
De eerste kans van de wedstrijd komt er na een mooie aanval van Standard. Carcela speelt mooi diep op Jovanovic. De Serviër legt breed voor Dieumerci Mbokani, maar de Congolees is iets te onrustig en schiet over.
29
Bijna een kans voor de bezoekers. Sinan Bolat zweeft een hoge voorzet voor de voeten van Raul Bravo in hoekschop. Die levert niets op voor de Grieken.
31

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani (Eliaquim Mangala)
Sclessin ontploft! Dieumerci Mbokani trapt met zijn eerste doelpunt in de Champions League Standard op voorsprong. De Congolees werd het echter wel heel makkelijk gemaakt door de Griekse verdediging. Mellberg trok zijn voetje terug op een lange bal van Mangala en gaf Mbokani zo een vrijgeleide richting doel.
34
Mbokani krijgt de kans om de score te verdubbelen. De Congolees mist echter volledig zijn controle en laat het leer ver van de voet wegspringen. Hier zat meer in voor de Rouches.
36
Jovanovic kapt knap zijn mannetje vrij en gaat neer in het strafschopgebied. De Serviër schreeuwt om een strafschop, Rizzoli laat gewoon doorspelen.
37
De Rouches voeren de druk op. Een nieuwe hoekschop levert echter niets op.
40
Wat een pegel van Mehdi Carcela! De jonge middenvelder neemt het leer meteen op de slof en zwiept hem met een schitterende krul over Nikopolidis. De Griekse doelman dankt de voetbalgoden en het Luikse doelhout.
41
Standard trekt de wedstrijd volledig naar zich toe. Deze keer ziet Jovanovic zijn kans schoon om van op afstand aan te leggen. De poging van de Serviër is iets minder en gaat een half metertje naast.
42
Vervangen Luciano Martín Galletti
Ingevallen Ioannis Fetfatzidis


44
De storm is even gaan liggen. Olympiakos probeert er nog uit te komen voor rust, maar slaagt er niet in om Bolat te bedreigen.


Scheidsrechter
Rust
Standard duikt de rust in met een verdiende 1-0-voorsprong. De Rouches namen de wedstrijd in het derde kwartier volledig in handen. Mbokani opende de score na een geweldige pass van Mangala en een blunder van Mellberg. Carcela verdubbelde bijna de score, maar trof de dwarsligger.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Mohamed Sarr
Ingevallen Victor Ramos


46
We zijn er aan begonnen in de tweede helft. Kan Standard stand houden?
47
Standard gaat meteen door op zijn elan. Witsel komt net tekort om z'n hoofd tegen een voorzet van Mangala te zetten. Een Griekse veredediger kopt weg.
51
Een eerste kansje voor de bezoekers in de tweede helft. Het schot van Mitroglu is veel te zwak om Bolat te bedreigen.
57
De Grieken voeren de druk op de Luikse defensie op en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Maresca zweeft het leer over doel van Bolat.
60
 Gele kaart voor Marcos Camozzato

61
Wat een kans voor Olof Mellberg om zijn fout uit de eerste helft goed te maken. De Zweed verschijnt op een vrije trap helemaal alleen voor Sinan Bolat, maar besluit den bijzonder zwak op de Turkse doelman.
64
 Gele kaart voor Eliaquim Mangala

66
Standard moet voorlopig het spel ondergaan. Gaan de Rouches opnieuw een voorsprong uit handen geven?
69
Overtreding van Axel Witsel net buiten de grote rechthoek op 20 meter van doel. Kan Olympiakos hierop gevaarlijk zijn?
70
Sclessin haalt opgelucht adem. Zewlakow knalt het leer in de muur.
72
Dudu ontsnapt aan een tweede gele kaart. Hij haalt Carcela met een sliding onderuit. Rizzoli geeft de Braziliaan een vermaning.
73
 Gele kaart voor Oscar Javier Gonzalez Marcos
Vijfde gele kaart van de wedstrijd. Gonzalez wordt geboekt voor een fopduik.
74
Het is lang geleden. De Rouches bereiken nog eens de achterlijn en dwingen een hoekshcop af. De torens gaan mee naar voren.
75
En het is bijna prijs. Mangala streelt het leer met het hoof, Nikopolidis vliegt als een bezetene naast het bal en mag opnieuw de voetbalgoden danken: de poging van Mangala gaat naast.
77
Aiaiai, de Rouches laten een uitstekende mogelijkheid liggen om de wedstrijd op slot te leggen. Op een snedige counter speelt Jovanovic het leer veel te zacht op Mangala. Weg kans op de 2-0.
78
Vervangen Oscar Javier Gonzalez Marcos
Ingevallen Ieroklis Stoltidids


78
Vervangen A. Avraam Papadopoulos
Ingevallen Giannis Papadopoulos


81
Standard komt nog eens onder de druk uit, maar Jovanovic loopt zich opnieuw vast. Alleen De Camargo was gevolgd, maar de Serviër kreeg het leer niet tot bij de Braziliaanse Belg.
84
Het wil maar niet lukken voor Standard op de tegenaanval. Jovanovic krijgt het leer van De Camargo en probeert zijn tegenstander uit te kappen. De Serviër verliest opnieuw de strijd. Mbokani maakt zich bijzonder kwaad.
86
Vervangen Mehdi Carcela
Ingevallen Réginal Goreux


88

Goal
Doelpunt van Milan Jovanovic (Dieumerci Mbokani)
De Maas barst uit zijn voegen onder de supportersgezangen van de Standard-fans. Milan Jovanovic heeft de zege tegen Olympiakos veilig gesteld. De Serviër was deze keer niet egoïstisch en speelde het leer tot bij de vrijstaande Mbokani. Nikopolidis redde het schot van de Congolees nog met de voet, Jovanovic kopte de 2-0 in het lege doel.
90
Vervangen Milan Jovanovic
Ingevallen Arnor Angeli

Jovanovic krijgt een applausvervanging van Bölöni.
90+2
Angeli wil net als bij zijn competitiedebuut scoren in zijn eerste wedstrijd in de Champions League. Het schot van de jonge middenvelder wordt makkelijk geklemd door Nikopolidis.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.