Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal laat Standard kansloos
Fabian Morren

Standard heeft kansloos verloren bij Arsenal. De Rouches gingen met 2-0 onderuit en hebben nu nog enkel nog een waterkans op de achtste finales in de Champions League.

Al in de eerste vijf minuten was duidelijk hoe de verhoudingen lagen. Standard, zonder sterkhouders Milan Jovanovic en Igor De Camargo, moest de wedstrijd ondergaan. Arsenal kreeg kans op kans, maar het duurde nog een hele tijd vooraleer de Gunners tot scoren kwamen. Dat kwam omdat de thuisploeg in het eerste half uur de mogelijkheden nog onbenut lieten.

Fabregas besloot op Bolat en met twee miraculeuze reddingen op het kwartier hield de Turks-Belgische doelman de schijn nog even op. Tot tien minuten voor tijd Landry Mulemo weggleed en Samir Nasri optimaal profiteerde van die uitschuiver. In de blessuretijd van de eerste helft liet Bolat zich verrassen door een afstandsschot van Denilson en lag de wedstrijd in een beslissende plooi.

Matige tweede helft

In de tweede helft waren de kansen minder in aantal. Axel Witsel kwam nog wel dicht bij de aansluitingstreffer, maar de Gouden Schoen kreeg de bal niet voorbij Almunia. De thuisploeg beperkte zich tot het controleren van de wedstrijd, zonder nog echt gevaarlijk te zijn. In de slotfase trapte invaller Cyriac tegen de paal en kreeg Carcela nog rood nadat de Rode Duivel een kopstoot uitdeelde aan Fabregas.

Standard mag ondanks de nederlaag nog blijven hopen op de achtste finales. AZ en Olympiakos speelden immers gelijk. De Luikenaars moeten dan wel hopen op een nederlaag van Olympiakos tegen het al geplaatste Arsenal en moeten zelf winnen van AZ.