bayBayern München
olyLyon
1-0
Datum: 21/04/2010 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Allianz Arena
Robben bezorgt Bayern weer de overwinning
Dennis Smeyers
| 0 reacties
Robben bezorgt Bayern weer de overwinning
Foto: © SC

Met Bayern München tegen Lyon stond er vanavond een verrassende halve finale op het programma. Een tijdje geleden zat Louis van Gaal zelfs nog op de wip bij de Duitse topclub. Lyon verraste Europa dan weer door Real Madrid met een kater achter te laten.

georganiseerd Lyon

Lyon begon de wedstrijd goed georganiseerd tegen Bayern.  De Duitsers leken ook niet van plan blind aan te vallen en probeerden gaandeweg de druk op het Franse doel te verhogen.  Louis van Gaal rekende hiervoor duidelijk op zijn twee flankaanvallers, Franck Ribéry en Arjen Robben.

Voor een eerste kleine, Duitse kans zorgde Daniel Van Buyten.  'Big Dan' trapte een voorzet in één tijd richting lijnrechter.  Twee minuten later volgde de grootste kans uit de eerste helft voor de Duitse recordkampioen.  Na slecht verdedigen van een ongeconcentreerde Aly Cissokho kopte Bastian Schweinsteiger net naast.

Ribéry krijgt rood

Gaandeweg verhoogde dan toch de Bayerse druk, maar echt gevaarlijk waren de Duitsers niet.  Lyon loerde op de counter, en kon daarvoor een beroep doen op de toch fitte Lisandro Lopez.  Ederson kon nog erg gevaarlijk naar doel trappen, maar het trieste hoogtepunt uit de eerste helft kwam acht minuten voor rust.

Franck Ribéry, de in een uitdeinend schandaal verwikkelde vedette van de Rekordmeister, trapte over de bal, maar op de enkel van Lisandro Lopez.  De rode kaart volgde en was meer dan terecht.  In een niet zo ver verleden trapte iemand in een Belgische topper zo een tegenstander voor maanden van het veld.   

Ook Lyon met tien

Bayern kwam niet aangeslagen uit de kleedkamer en was in tien minuten gevaarlijker dan in de hele eerste helft.  Thomas Müller kon niet afdrukken na een prachtige solo van Philipp Lahm, en eerder kon Schweinsteiger de voorzet van Robben niet in doel werken.  Intussen had Jérémy Toulalan het evenwicht op het veld hersteld.  Hij liet zich twee domme gele kaarten aannaaien.

Niet tobben, tijd voor Robben

Bayern voelde zich steeds beter in zijn sas, zeker met tien tegen tien.  Robben, die de tweede helft ontzettend sterk en gretig inzette, mocht doen wat hij wilde en zorgde voortdurend voor gevaar.  De ingevallen Mario Gomez kon zijn voorzet niet hard genoeg inkoppen.

Even later was het moment van Robben aangebroken.  Hij trapte van ver naar de goal van Lyon, en Hugo Lloris verkeek zich op zijn schot, 1-0.  Lyon-trainer Claude Puel reageerde en bracht Bastos in de ploeg, maar dat mocht niet baten.  Het waren de Duitsers die gevaarlijk bleven.  Na een mooie counter besloot uitblinker Robben op Lloris.

Puel bracht ook nog Sidney Govou in de ploeg, maar meer dan een verdienstelijk schot kon hij ook niet toevoegen aan het onmachtige Lyon.  Robben bleef zich intussen dolletjes amuseren.  De Nederlander baalde dan ook als een stekker toen hij vijf minuten voor tijd door van Gaal vervangen werd.  Die zette Robben dan ook meteen op zijn plaats. 

Lyon heeft in de hele tweede helft eigenlijk bijna niet kunnen dreigen, en mag misschien wel van geluk spreken dat het slechts met een kleine nederlaag de lange busreis naar huis toe moest inzetten.  Bayern kan dit seizoen nog steeds alles winnen.

Herbeleef Bayern München - Lyon