Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Old Trafford
Bayern München naar halve finale CL

Bayern München heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Champions League ten koste van Manchester United. De rode kaart voor de jonge Braziliaan Rafael was het keerpunt in de wedstrijd.

De eerste helft was helemaal voor Manchester United. Het gevaar kwam vooral van op de flanken waar Valencia en Nani de verdediging van Bayern gewoon voorbijliepen. Na drie minuten stond het al 1-0 voor United. Rooney haakte af en legde de bal panklaar voor de aanstormende Gibson. Deze knalde van net buiten de zestien voorbij Butt, die misschien niet helemaal vrijuit ging.

En United bleef komen. Nog geen vijf minuten later waren de Engelsen weer aan het feest. Valencia dolde op de rechterkant met Demichelis en zette perfect voor. Wat Nani op dat moment uit zijn schoen schudde, was echter ook niet mis: de Portugees mikte de bal met een hakje naar de verste hoek en zag de bal binnengaan. Nog voor de rust leek de match gespeeld. Opnieuw een mooie aanval via Valencia. Rooney liet de bal lopen en Nani knalde zijn tweede van de avond in het dak van het doel.

Het was een koude douche voor het oppermachtige Manchester dat Bayern nog voor de rust kon tegenscoren. Olic kreeg een doorgekopte bal onder controle en knalde vanuit een scherpe hoek voorbij Van Der Sar.

Na de rust kantelde de wedstrijd al na vijf minuten. Een wel heel domme fout van de jonge Braziliaan Rafael werd bestraft met een tweede gele kaart en United moest nog 40 minuten verder met tien man. En dat leek Bayern vleugels te geven. De Duitsers bleven komen en het onvermijdelijke gebeurde ook. Ribéry nam een hoekschop en Arjen Robben maakte op bijzonder fraaie wijze de 3-2. De bal kwam perfect aan en hij nam hem in één keer op de slof. Het leer verdween in een klein hoekje tussen Van Der Sar en de paal.

Ferguson probeerde nog door Giggs en Berbatov het veld in te sturen, maar Bayern controleerde rustig. Nani had wel nog een goede kans, maar Butt stond pal. Voor de eerste keer in vijf jaar zit er geen enkele Engelse ploeg in de halve finale van de Champions League. Onze landgenoot Daniel Van Buyten mag wel nog dromen van de opperste eer. (AN)