Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Petrovskiy Stadion
Lombaerts haalt het voorlopig van Witsel
Tomas Taecke

Zenit heeft een nipte thuisoverwinning geboekt tegen Benfica (3-2). Nicolas Lombaerts en Axel Witsel stonden beiden 90 minuten tussen de lijnen.

In de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League heeft Nicolas Lombaerts met Zenit zijn ploegmakker bij de Rode Duivels Axel Witsel verslagen. Na een aantrekkelijke wedstrijd trokken de Russen uiteindelijk aan het langste eind.

Na twintig minuten was het Pereira die de Portugezen op voorsprong bracht. Lang kon Witsel van die voorsprong niet genieten; nog voor het halfuur stelde Shirokov orde op zaken. Twintig minuten voor tijd bracht Semak de thuisploeg zelf op voorsprong, maar door toedoen van de thuisdoelman bracht Cardozo de bezoekers andermaal op gelijke hoogte.

Geen goede uitgangspositie dachten de Russen; twee minuten voor tijd hield Shirokov met zijn tweede treffer van de avond de zege alsnog in Sint-Petersburg. Lombaerts haalt voorlopig de bovenhand, hoewel ook Benfica allesbehalve ontevreden zal zijn met het neergezette resultaat.