Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea naar kwartfinales na bloedstollende strijd met Napoli
Jefrey Van der Straeten

Chelsea heeft zich na verlengingen geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Nadat het de heenwedstrijd in Napels had verloren met 3-1, wonnen de Blues vanavond met 4-1.

Nadat het de heenwedstrijd met 3-1 had verloren, startte Chelsea met de intentie om snel een doelpunt te maken. Napoli loerde echter op de counter en voerde die af en toe vlijmscherp uit. Achtereenvolgens kwamen Hamsik, Cavani en Lavezzi dicht bij de openingstreffer.

Toen het gevoel heerste dat Chelsea de wedstrijd uit handen aan het geven was, kwam het plotsklaps op voorsprong. Na een afgemeten voorzet van Ramires kon Drogba de bal schitterend binnenduiken. Kort daarop kwamen Drogba en Sturridge dicht bij de 2-0, maar De Sanctis en Cannavaro konden telkens redding brengen.

De tweede helft was nog maar pas op gang gefloten en het stond toch 2-0. Op een wegdraaiende corner kopte John Terry de bal staalhard tegen de netten. Stamford Bridge stond in vuur en vlam. Bij deze tussenstand was Chelsea geplaatst voor de kwartfinales.

Toch kon je aanvoelen dat het niet bij deze stand zou blijven. En inderdaad: in de 55ste minuut kwam een weggekopte voorzet in het bereik van Gökhan Inler, die de bal prachtig controleerde en met een drop kick binnenknalde: 2-1 en Napoli opnieuw virtueel geplaatst.

Chelsea ging daarop resoluut voor het doelpunt dat verlengingen zou opleveren. Na enkele hete standjes voor het doel van de Italiaanse keeper, legde de scheidsrechter de bal op de stip na hands van Dossena. Kapitein Lampard nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de 3-1 genadeloos binnen. Vervolgens kregen beide teams nog kansen op het beslissende doelpunt, maar die goal werd niet meer gemaakt en dus kregen de supporters in Londen verlengingen voorgeschoteld.

Na tien minuten in de eerste verlenging ging bij De Sanctis even het licht uit. Hij schatte een lange bal volledig verkeerd in en ging er onderdoor. Gelukkig voor de Napolitanen kon Fernando Torres – ondertussen 24 uur zonder een doelpunt – niet profiteren van de flater.

De wedstrijd werd nu een echte slijtageslag, waarin Chelsea uiteindelijk aan het langste eind trok. Aan het eind van de eerste verlenging kon Ivanovic immers de 4-1 scoren, na mooi voorbereidend werk van Drogba en Ramires. Daarop volgde een slotoffensief van Napoli, zonder dat de Italianen nog echte kansen afdwongen.

Chelsea plaatst zich dus als laatste club voor de kwartfinales. Daarin kan het uitkomen tegen Real Madrid, APOEL, Barcelona, Benfica, AC Milan, Marseille of Bayern.