Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Santiago Bernabeu
Real makkelijk voorbij CSKA Moskou
Jefrey Van der Straeten

In de terugwedstrijd van de achtste finales heeft Real Madrid zich makkelijk geplaatst ten koste van CSKA Moskou. De Koninklijke zette de Russen opzij met 4-1.

Real Madrid had de heenwedstrijd in Moskou gedomineerd, maar kwam er qua resultaat bekaaid van af, toen Wernbloom in de toegevoegde tijd de 1-1 tegen de netten schoot.

De Koninklijke, aangevuurd door haar thuispubliek, ging tegen de Moskovieten dus op zoek naar een snel doelpunt. Dat kwam er aanvankelijk niet: Real had veel balbezit, maar vond niet meteen veel openingen in de robuuste Russische verdediging. Het kwam zelfs goed weg, toen Doumbia voor Casillas opdook en de bal maar net over het Spaanse doel schoot.

In het midden van de eerste helft was het dan toch zover: na een mooie voorzet van Khedira kwam de bal bij Kaka terecht. De Braziliaan behield het overzicht en legde het leer breed tot bij Higuain, die maar binnen hoefde te tikken. CSKA Moskou stelde daar weinig tegenover. Na 35 minuten moest Casillas een tweede keer in actie komen nadat Ahmed Musa een kanonskogel op zijn doel had afgevuurd.

Met een 1-1-ruststand kon Real niet echt tevreden zijn. Het wou na rust snel scoren en deed dat ook. Wie anders dan Cristiano Ronaldo zorgde voor de 2-0-voorsprong? Meteen zijn 47ste doelpunt in zijn 45ste officiële wedstrijd van het seizoen, interlands inbegrepen.

Real ging daarna door op haar elan: vijftig seconden nadat Benzema in het veld was gekomen, kon ook hij zich op het scorebord werken: 3-0. Eerder onverwacht kwamen ook de Moskovieten nog tot scoren, via Tosic. Met een mooi afstandsschot redde hij de Russische eer: 3-1. Na deze treffer kregen de Russen nog hoop, maar die bleek uiteraard ijdel te zijn. In de slotseconden kon Ronaldo nog de 4-1 scoren op aangeven van Benzema.

Met deze 4-1-overwinning plaatst Real Madrid zich voor de kwartfinales van de Champions League.