Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Luminus Arena
Genk wint op de valreep tegen Partizan Belgrado
Robby Morren

Racing Genk heeft met 2-1 gewonnen tegen Partizan Belgrado in de heenwedstrijd van 3de voorronde in de Champions League. De Limburgers verwerven zo een behoorlijke uitgangspositie voor de trip naar Servië.

Bloed, zweet en tranen heeft de overwinning gekost. Het zag ernaar uit dat Genk vrede moest nemen met een gelijkspel maar de ingevallen Ogunjimi maakte er met een perfecte lob in de blessuretijd nog 2-1 van.

De bezoekers uit Servië begonnen fel aan de wedstrijd met dreiging na schoten van Volkov en Medo. Racing Genk wist heel snel het evenwicht te herstellen en kwam enkele keren aan het doel van Stoikovic kijken via acties van De Bruyne, Vossen en Buffel.

Het eerste echte doelgevaar was voor Partizan. Laatste man Nadson verloor het duel van een bedrijvige Eduardo die alleen op doel afging. Nadson ging erachter en werkte de spits tegen de grond. De Servische collega's riepen om rood maar de Griekse ref hield het gelukkig bij een gele kaart.

Rood voor Anele

Halfweg de eerste helft verloor Genk de greep op de wedstrijd en nam Partizan het overwicht, zonder voor gekadreerde doelpogingen te zorgen. Iets na het halfuur ging het er heel slecht uitzien toen de Limburgers met 10 man verder moesten. De ref trok rood voor Anele die op Ilic natrapte langs de zijlijn. Vercauteren haalde Thomas Buffel een plaats naar achter.

Tweede helft

Trainer Vercauteren liet Buffel in de kleedkamer en bracht de verdedigend sterkere Vanden Borre om op de rechtsachter post te vatten.  De tweede helft begon echter al onmiddellijk met een goede mogelijkheid voor de Serviërs. Nadson liet zich opnieuw ringeloren door Eduardo maar zijn schot ging voorlangs.

10 tegen 10

De Genkse hoop nam al snel in de tweede helft weer toe want Babovic haalde Toszer met een zwevende tackle onderuit en moest met een tweede gele karton gaan douchen. Beide ploegen telden opnieuw evenveel spelers en daar putte Genk nieuwe moed uit. Kevin De Bruyne krulde de bal tegen de kruising maar kwam een minuut later bijzonder goed weg toen Ilic een bal tegen de lat devieerde.

Halfweg de tweede helft bartstte de wedstrijd helemaal open. Partizan opende de score via de ingevallen Tomic. Die kon de bal in het open doel leggen na een mooie actie van Eduardo. Genk kon al snel de gelijkmaker scoren vanop de strafschopstip. Pudil werd onderuitgehaald en Jelle Vossen trapte koelbloedig binnen. Vercauteren ging voor een tweede goal: hij haalde Hubert naar de kant voor Barda.

Tijdens het slotkwartier kwam de thuisploeg nog wel enkele keren tot aan het doel van Stojkovic maar het was wachten tot in de blessuretijd op de winning-goal. Die kwam van de ingevallen Ogunjimi die met een uitstekende controle en lob doelman Stoikovic verschalkte.