staStandard
FC Zürich
Datum: 27/07/2011 20:15
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Invaller Gonzalez sleept gelijkspel uit de brand
Invaller Gonzalez sleept gelijkspel uit de brand
Foto: © SC

Standard heeft in extremis toch nog een gelijkspel kunnen behalen tegen FC Zürich. Mehmedi had eerst de Luikenaars in rouw gedompeld, maar even voor tijd kon invaller Nacho Gonzalez toch nog gelijk maken. Standard moet wel zwaar aan de bak in Zwitserland.

Geen Steven Defour te bespeuren bij Standard. Dat wijst er natuurlijk op dat de ex-Gouden Schoen dicht bij een transfer naar het buitenlands team staat dat ook Champions League speelt. Ook geen Mangala, die op het punt staat te tekenen bij een andere club.

De wedstrijd begon met enkele potige duels en de toon was meteen gezet. Het spel ging over en weer en na twee minuten had Koch al laten zien dat het oppassen geblazen zou zijn voor de Rouches. Alphonse stelde een poosje later Bolat zelfs eens serieus op de proef, maar de doelman van Standard slaagde met glans.

Schitterende Leoni
Standard had het veldoverwicht, maar echt grote kansen kwamen er aanvankelijk niet van. Op een hoekschop kopte Van Damme echter wel goed naar de verste paal. Wat doelman Leoni op dat moment uit zijn mouwen schudde, was echter grote klasse. Eerst tikte hij het leer nog tegen de paal, trapte het daarna omhoog om dan pas weg te tikken.

Standard overheerste het spelbeeld met zijn fysiek spel tegen de technisch sterkere Zwitsers, maar moest steeds oppassen voor de snedige tegenprikken. Desondanks werd de rust toch bereikt met een 0-0 op het bord.

Geslaagde wissel
Standard maakte het zichzelf ook veel te moeilijk met veel te veel lange ballen. Tchité en Nong moesten zich de longen uit het lijf lopen. Tchité kon één keer gevaarlijk uithalen en een lobballetje van Nong werd voor de lijn weggehaald. Zürich moest achteruit en Bolat had bijna geen werk meer op te knappen. Standard ontbrak echter de ideeën die vorig seizoen van Witsel en Carcela kwamen.

Een dikke tien minuten voor tijd kreeg Standard het deksel op de neus. Mehmedi nam een bal in één keer op de slof en het leer verdween onder Bolat in doel. De Zwitser met Albanese roots dompelde heel Sclessin in rouw.

Standard zette een eindoffensief op poten en dat loonde. José Riga had even daarvoor zowel Benteke als Gonzalez ingebracht. Die laatste sleepte in extremis nog een gelijkspel uit de brand door een vrije trap van Leye binnen te koppen en Leone eindelijk te verslaan.

Herbeleef Standard - FC Zürich

Vooraf