Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Allianz Arena
Late goal van Gomez nekt Real Madrid
Sam Soetaers

Bayern München heeft weten te winnen van Real Madrid. Het versloeg de Koninkljke met 2-1 na een late goal van Mario Gomez.

Bayern begon met enig ontzag voor Real Madrid, wat de Spanjaarden in de eerste tien minuten de betere ploeg maakte. Doelman Neuer moest een eerste keer in actie op een schot van Benzema.

Maar de thuisploeg kwam sterk opzetten. Ribéry trapte Bayern snoeihard op voorsprong. Real kon ook na de tegengoal niet overtuigen. De beste kansen bleven voor Bayern.

Een afstandsschot van Schweinsteiger ging naast en Casillas bracht redding op een schot van Gomez. Real kon daar enkel een zwak schotje van Benzema in de handen van Neuer tegenover stellen.

Late goal Gomez

De tweede helft begon goed voor de bezoekers. Ronaldo trapte op doelman Neuer, maar wist in de rebound nog Özil te vinden. De middenvelder had maar binnen te leggen. Real Madrid stond meteen op gelijke hoogte.

De bezoekers waren best tevreden met het gelijkspel, terwijl Bayern een extra doelpunt goed kon gebruiken. Het rekende daarbij op Mario Gomez. De spits was twee keer gevaarlijk, maar telkens besloot hij over. Een eerste maal kreeg hij de bal knullig van Ramos, maar was hij te verrast. Later kopte hij ook nog een voorzet van Lahm over.

Het was wachten tot de allerlaatste minuut voor Bayern zekerheid kreeg over de zege. Gomez gleed een perfecte voorzet van Lahm binnen.

Real mocht overigens scheidsrechter Howard Webb erg dankbaar zijn. Na zware fouten van Ramos en invaller Marcelo had hij telkens een rode kaart kunnen geven, maar de ref hield het op geel. Ook wanneer Gomez onderuit werd gehaald in de zestien meter door Ramos, gaf Webb geen strafschop.