Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Stamford Bridge
Barça vergeet te scoren, Chelsea wint verrassend
Fabian Morren

Chelsea heeft een goede uitgangspositie behaald in de halve finales van de Champions League. De Blues verrasten thuis Barcelona in de heenwedstrijd met 1-0, al was die zege niet echt verdiend.

Barcelona vergat voor de rust de kansen af te maken. Sanchez lobde een bal op de lat en Fabregas miste voor open doel en zag later een bal van de lijn gekeerd worden. Tegen de gang van het spel in kwam Chelsea vlak voor de pauze op voorsprong. Ramires bediende Didier Drogba en de Ivoriaanse spits verschalkte Victor Valdes.

Eigenlijk twijfelde er niemand nog aan dat Barça in de tweede helft dan wel zou scoren. Sanchez dreigde aanvankelijk, maar nadien bleven de grote kansen uit. Pas op het einde kreeg Barça opnieuw kansen. Een achterwaartse kopbal van Puyol werd schitterend gered door Cech en helemaal diep in blessuretijd trapte Pedro op de paal en besloot Busquets in de rebound over.