Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Gymnastikos Sullogos ta Pagkypria
Real met anderhalf been in halve finale na winst tegen APOEL
Jefrey Van der Straeten

Real Madrid mocht vandaag op bezoek bij de verrassing van de Champions League: het Cypriotische APOEL. Het duurde tot diep in de tweede helft eer de Madrilenen konden scoren.

APOEL groef zich in tegen Real Madrid zoals het dat in elke Champions League-wedstrijd deed. In de eerste helft voerden ze hun tactische plan met succes uit. De Koninklijke had veel balbezit, maar was net niet precies genoeg om door de dubbele Cypriotische muur te geraken.

Toen Real even met elf tegen tien stond, kon het toch bijna de belangrijke uittreffer scoren: na een weggekopte voorzet kwam de bal voor de voeten van Özil. Die nam de bal meteen op de slof, maar met zijn mindere rechter schoot hij op de vuisten van de Cypriotische keeper.

Daarna kreeg Benzema nog een uitgelezen kans, maar de Fransman schoot de bal van dichtbij onbegrijpelijk over. APOEL kwam met moeite over de middenlijn, maar speelde zoals eerder gezegd vooral om geen doelpunt binnen te krijgen.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld te zien. Toch konden de Madrilenen in het laatste kwartier afstand nemen. Benzema zette zijn fout uit de eerste helft recht en scoorde de belangrijke uittreffer. In de slotminuten konden Kaka en nogmaals Benzema de geruststellende 0-3 eindstand vastleggen.

Real staat met deze uitzege met anderhalf been in de halve finale. Tenzij er een heus wonder geschiedt in Santiago Bernabéu...