Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea dolt 90 minuten met Genk
Fabian Morren

Genk heeft welgeteld acht minuten kunnen dromen van een stunt op Stamford Bridge. Nadien klaarde Chelsea de klus in één helft. Genk werd gewogen en te licht bevonden in de Champions League-confrontatie met de Engelse topclub.

Mario Been was opnieuw verplicht tot puzzelen. De Nederlandse coach zette Masuero en Tözser centraal achterin. In het middenveld had hij centrale plaatsen gereserverd voor Hyland en Vanden Borre. Vooraan kregen Vossen en Barda hun kans.

Die laatste twee mochten in de eerste helft al zo goed als volledig geschrapt worden, want Genk raakte amper over de middenlijn. Chelsea was veel te sterk voor de bezoekers, die extra lief waren voor de thuisploeg. Zo kreeg Fernando Torres nog nooit zoveel ruimte en tijd in zijn Chelsea-periode als woensdagavond. Dat had ook te maken met Abel Masüero. De verdediger speelde een dramatische wedstrijd en had een groot aandeel in de tegendoelpunten. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Mario Been hem tijdens de rust wisselde.

Een eerste keer nam Torres de grote ruimte in eerste instantie nog niet in dank aan, maar wat later was het wel raak. Hij legde de bal makkelijk langs Köteles. Enkele minuten voordien had Meireles de score al geopend nadat Hyland hem te veel tijd gaf om aan te leggen. Nog voor rust prikte Chelsea er nog twee doelpunten bij. Torres mocht wel heel makkelijk binnen koppen en Ivanovic was sterker in de lucht dan alweer Masüero.

Forfaitscore
Genk kon enkel maar hopen dat Chelsea in de tweede helft wat gas zou terugnemen. Gelukkig voor de landskampioen gebeurde dat ook. De thuisploeg maakte er een trainingspartijtje van, al prikte invaller Kalou nog wel een vijfde Londense treffer binnen. Genk kwam amper aan het doel van de tegenstander. De Bruyne, Vossen en Barda konden de Chelsea-defensie echter op geen enkel moment in verlegenheid brengen. Een droge 5-0 is het harde maar terechte verdict voor een onmachtig Racing Genk.