Datum: 20/02/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
AC Milan verslaat Barcelona met 2-0
Jens Van der Borght
| 0 reacties
AC Milan verslaat Barcelona met 2-0
Foto: © SC

In de heenwedstrijd in San Siro tussen AC Milan en Barcelona hebben de Milanezen een uitstekende uitgangspositie in de wacht gesleept. Ze versloegen Barcelona in een redelijk gesloten wedstrijd met 2-0.

Beide clubs konden aantreden met hun nagenoeg sterkste elftal. Balotelli was de grote afwezige. AC Milan ving de Catalanen diep op en probeerde gevaarlijk te zijn via de snelle omschakeling. De eerste dreiging kwam er via een actie van El Shaarawy en de daaropvolgende hoekschop die nipt werd naast getrapt door Boateng. Hierna waren er nog weinig kansen te zien, waardoor we gingen rusten met een logische 0-0.

In de tweede helft voerde Barça de druk op de verdediging van AC Milan op. De goal viel echter aan de overkant. Montolivo zijn schot belandde via een Barça-speler op Zapata waarna Boateng de bal in de rebound binnentrapte. Barcelona claimde handspel, maar het doelpunt werd goedgekeurd. Hierna had Barcelona nog een kans via een afstandschot van Iniesta en even later een vrijtrap van Xavi.

Vlak na de vrijtrap van Xavi scoorde Muntari na een schitterend uitgesponnen aanval van de Milanezen. Bij 2-0 moest Barcelona vol naar voren. Barcelona bleef hoge druk zetten, maar creëerde geen kansen meer. Als de Catalanen zich willen plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League zullen ze in Camp Nou vol aan de bak moeten.

Vrijdag volgt hier overigens nog een sfeerverslag van onze reporter ter plaatse. Lees het vrijdag, hier op voetbalkrant.com

Herbeleef AC Milan - Barcelona