Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Santiago Bernabeu
Real Madrid kan niet stunten
Bjorn De Cock

Borussia Dortmund mocht met een mooie voorsprong de terugwedstrijd van de halve finale aanvatten. Real Madrid moest een 4-1 achterstand proberen goed te maken in eigen huis.

Real Madrid begon furieus in het Bernabeu-stadion. Het had drie uitstekende kansen in de aanvangsfase maar zowel Higuain, Ronaldo als Özil misten. Real Madrid bleef aandringen maar kwam niet meer tot echte kansen. Borussia Dortmund had uiteindelijk nog de grootste kans voor de pauze, Lewandowski miste.

Real Madrid moest dus in de tweede helft drie keer scoren wilde het nog doorstoten naar de finale van de Champions League. Real Madrid ontwikkelde druk maar het was Dortmund die de grootste kansen had. De Duitse club had de wedstrijd wel drie keer op slot kunnen zetten maar verzuimde het om hun kansen af te werken.

Spannend slot

Dortmund leek vlot de finale te bereiken door er een gelijkspel uit te slepen in Madrid. Dat was echter buiten Benzema gerekend. De Fransman scoorde in de 82e minuut en dat gaf Real Madrid vleugels. Vier minuten later zorgde Ramos voor de 2-0 waardoor Dortmund nog vol aan de bak moest. Real Madrid wou wel nog maar Weidenfeller voorkwam erger voor Dortmund. Het bleef spannend tot het einde maar Dortmund bleef stand houden.

Borussia Dortmund speelt dus de finale van de Champions League. Morgen wordt bekend wie hun tegenstander is. Hoogstwaarschijnlijk zal dat Bayern Müchen zijn die een 4-0 voorsprong mag gaan verdedigen in Barcelona.