Datum: 21/11/2012 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Lotto Park
Dodelijk efficiënt Milan telt Anderlecht uit
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Dodelijk efficiënt Milan telt Anderlecht uit
Foto: © SC

Anderlecht speelde een sterke eerste helft, maar werd in de tweede al snel uitgeteld door El Sharaawy en een knappe omhaal van Mexès. Met tien tegen elf - Nuytinck kreeg rood - kon paars-wit via De Sutter de hoop levend houden, maar Pato velde het strenge verdict.

Johan Walckiers en Sander De Graeve in Anderlecht

Milan probeerde de wedstrijd direct naar zijn hand te zetten. Al in de eerste minuut kreeg paars-wit een serieuze waarschuwing toen Bojan aan een wandeling begon in de zestien. Proto was echter alert. De passing van de Milanezen was deze keer wel secuur en in de duels had Anderlecht het bijzonder moeilijk. 

Eerste helft: Anderlecht baas

Al vrij snel konden de Brusselaars het evenwicht herstellen en de eerste grote kans was ook voor de thuisploeg. Tijdens een snelle uitbraak bediende Mbokani Jovanovic. De Serviër kwam alleen voor Abbiati, maar de doelman trok aan het langste eind met een voetredding. Even later was Praet gevaarlijk met een afstandsschot dat slechts centimeters naast de bezoekende kooi ging.

Anderlecht was baas met Biglia weeral in een hoofdrol. Kouyate en Nuytinck anticipeerden sterk op de passing en op de linkerflank kreeg Van den Brom gelijk met zijn keuze voor Deschacht die telkens voor een overtal zorgde vooraan. Die zwakke defensie van de Rossoneri, daar was weinig van te zien in het Astridpark. Met buffers Montolivo en De Jong voor de verdediging was er niet al te veel doorkomen aan na de goede aanvangsfase.

Mexès met pareltje, De Sutter met goal van de hoop

Een hoopgevende eerste helft, maar blijkbaar kwam Anderlecht met te weinig concentratie uit de kleedkamer. Amper één minuut bezig mocht Di Sciglio voorzetten vanop rechts, Kouyate liet zich uitkappen en El Sharaawy draaide het leer mooi voorbij Proto. Gillet was op dat moment nergens te bespeuren.

Milan in een zetel, want het kon speculeren op de counter. Het balbezit werd grotendeels aan paars-wit gelaten, want enkel de ingevallen Pato bleef vooraan staan. En die Pato werd door Nuytinck bij één van zijn uitbraken onderuit gehaald. Rood voor Nuytinck en vrije trap voor Milan. En ongelooflijk maar waar: uit die vrijschop puurden de bezoekers een doelpunt. Een pareltje bovendien: Mexès probeerde een omhaal en die verdween over Proto in de verste hoek. De Franse verdediger mag dat nog honderd keer proberen, we zien het hem nooit meer herhalen.

Pato velt verdict

De Sutter bracht het vuur weer in de wedstrijd met nog een kwartier te spelen. In een verwarrende fase voor doel toonde hij zich de meest opportunistische. Deschacht had de gelijkmaker aan de voet, maar is absoluut geen afwerker bewees hij nog eens. In de slotfase mocht Milan nog eens uitbreken en toonde zich weer dodelijk efficiënt: El Sharaawy legde breed voor Pato en die had maar binnen te tikken.

Anderlecht is uitgeteld voor de tweede ronde van de Champions League met vier punten met nog één wedstrijd te gaan. Milan heeft nu acht punten. De strijd om de derde plaats ligt wel nog open. Een resultaat op Malaga is daarvoor noodzakelijk na het gelijkspel van Zenit tegen Malaga.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Nuytinck Bram   90' -
Kouyate Cheikhou 90' -
Biglia Lucas   90' -
Kljestan Sacha 90' -
Praet Dennis 75' -
Gillet Guillaume   90' -
Bruno Massimo 66' -
Jovanovic Milan 77' -
Mbokani Dieumerci 90' -
  Bank G Beoordeel
Kaminski Thomas -  
Safari Behrang -  
Wasilewski Marcin -  
Kanu Rubenilson -  
Iakovenko Oleksandr A 24' -
De Sutter Tom 15' -
Canesin Fernando Matos 13' -

AC Milan AC Milan

  Speler G Beoordeel
Abbiati Christian   90' -
De Sciglio Mattia A 90' -
Mexes Philippe  79' -
Yepes Mario 90' -
Nocerino Antonio   90' -
Boateng Kevin-Prince 90' -
Montolivo Riccardo A 90' -
Constant Kévin 73' -
de Jong Nigel 90' -
Krkic Bojan 67' -
El Shaarawy Stephan A A 90' -
  Bank G Beoordeel
Amelia Marco -  
Flamini Mathieu -  
de Souza Róbson -  
Pato Alexandre ⚽ ⚽ 23' -
Emanuelson Urby 17' -
Zapata Cristián 11' -
Pazzini Giampaolo -  
Herbeleef Anderlecht - AC Milan

Vooraf