Datum: 25/02/2014 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Europese uitschakeling wenkt voor United na misstap bij Olympiakos
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Europese uitschakeling wenkt voor United na misstap bij Olympiakos
Foto: © SC

Olympiakos heeft voor een lichte verrassing gezorgd in de Champions League. De Grieken namen de maat van Manchester United, dat nog vol aan de bak mag in de terugwedstrijd op Old Trafford.

David Moyes verraste enigszins met zijn opstelling. De Schotse oefenmeester liet Marouane Fellaini op de bank en had voor Adnan Januzaj zelfs geen plaats in de selectie. Opmerkelijk, aangezien onze landgenoten afgelopen weekend nog aan de aftrap verschenen in de Premier League.

Tot slot ook geen Juan Mata bij The Mancunians. De Spanjaard is niet speelgerechtigd omdat hij met Chelsea al in actie kwam in het kampioenenbal. Bij Olympiakos geen Konstaninos Mitroglou meer. Hij verruilde de Griekse topclub in januari voor Fulham. In de voorlinie wel gevaarlijke jongens zoals Michael Olaitan en Joel Campbell.

Olympiakos gunt United geen meter

Het was Olympiakos dat voor de fanatieke aanhang het best van start ging in het Stadio Georgios Karaiskaki in Piraeus. De Grieken gaven United amper een meter ruimte en straften iedere slechte baltoets meteen genadeloos af.

Één van die slechte baltoetsen noteerden we na amper acht minuten spelen bij Chris Smalling. De rechtsachter had moeite met zijn controle en gleed uit. Dominguez ging het met het leer aan de haal en ging zijn kans. Nemanja Vidic bracht uiteindelijk redding door zich in de baan van het schot te gooien.

De Gea kansloos bij afgeweken schot

De troepen van David Moyes namen het spel geleidelijk aan over, maar konden hun overwicht niet omzetten in doelkansen. Cleverley nam een afvallende bal na een corner in één tijd op de slof, maar zijn poging miste richting en ging over de kooi van thuisdoelman Roberto Jimenez.

Olympiakos dook geregeld op in de zestien van The Mancunians, maar pogingen van Perez, Holebas en Joel Campbell konden De Gea niet verontrusten. De Spaanse doelman moest zich kort voor de pauze dan toch gewonnen geven. Maniatis haalde uit met een schijnbaar ongevaarlijk schot, maar doordat Dominguez de bal nog even veroerde was De Gea eraan voor de moeite: 1-0.

Briljante Joel Campbell

De Engelsen kwamen met hernieuwde moed uit de kleedkamers, maar net als in de eerste helft was het Olympiakos dat het best van start ging. Na tien minuten spelen achtte Joel Campbell de tijd rijp om uit te pakken met een klasseflits. De Costa Ricaan speelde Carrick door de benen en krulde het leer vervolgens heerlijk in de verste hoek. 2-0 en een nieuwe mokerslag in het gezicht van Manchester United.

Moyes gooide Kagawa en Welbeck in de strijd, maar United moest het spel het grootste deel van de tijd ondergaan. Net voorbij het uur stond het ei zo na 3-0 voor Olympiakos. Olaitan wurmde zich tussen enkele tegenstanders en pakte uit met een harde knal die maar net naast de paal verdween.

Van Persie laat belangrijke treffer liggen

De Grieken bleven strijden voor iedere morzel grond en leken maar niet moe te worden. United daarentegen, kon zich ook na het tweede doelpunt niet herpakken. Het ontbrak de Engelsen vaak aan dat tikkeltje creativiteit om iets te forceren in het vijandelijke doelgebied.

Robin van Persie werd amper in stelling gebracht. In de slotfase werd de Nederlander dan toch nog gevaarlijk. De aanvalsleider van The Mancunians deed zo goed als alles perfect: controle, rechtstreekse tegenstander uitkappen,… Enkel de afwerking was niet je dat. Van Persie joeg de bal van dichtbij hoog over de kooi van Roberto Jimenez. Dit soort kansen mist RVP niet dikwijls.

Olympiakos kroop massaal achteruit en hield zijn 2-0-voorsprong uiteindelijk ook vast. Manchester United moet vol aan de bak in de terugmatch wil het een Europese exit vermijden.

Opstellingen

Olympiakos Piraeus Olympiakos Piraeus

  Speler G Beoordeel
Jiménez Gago Roberto 90' -
Marcano Iván Marcano Sierra 90' -
Salino do Carmo Leandro 90' -
Roberto Jimenez 90' -
Leandro Salino do Carmo 90' -
Manolas Konstantinos 90' -
Holebas Jose 90' -
Maniatis Giannis A 90' -
Ndinga Delvin 90' -
Campbell Samuels Joel Nathaniel 67' -
Domínguez Alejandro Damián 76' -
Pérez Hernán 86' -
Olaitan Michael A 90' -
  Bank G Beoordeel
Fuster Torrijos David 23' -
Machado Paulo 14' -
Valdez Nelson Haedo 4'  
Samaris Andreas -  
Megyeri Balazs -  
Papadapoulos Avraam -  
Bong Gaetan -  

Manchester United Manchester United

  Speler G Beoordeel
De Gea David 90' -
Smalling Chris 90' -
Ferdinand Rio   90' -
Vidic Nemanja 90' -
Evra Patrice   90' -
Carrick Michael 90' -
Cleverley Thomas 61' -
Valencia Antonio 60' -
Rooney Wayne 90' -
Young Ashley 90' -
Van Persie Robin 90' -
  Bank G Beoordeel
Welbeck Danny 30' -
Kagawa Shinji 29' -
Giggs Ryan -  
Lindegaard Anders -  
Büttner Alexander -  
Fellaini Marouane -  
Chicharito -  
Herbeleef Olympiakos Piraeus - Manchester United