barBarcelona
mciManchester City
Datum: 12/03/2014 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça trapt Champions Leauge-droom Kompany aan diggelen
Barça trapt Champions Leauge-droom Kompany aan diggelen
Foto: © SC

Vincent Kompany is er met Manchester City niet in geslaagd om het tij te keren tegen FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht haalde het van de Engelsen na een heerlijke pot voetbal.

De vlam zat meteen in de pan in Camp Nou. Beide teams leken er zin in te hebben en schuwden het duel niet. Barça stak meteen enkele keren de neus aan het venster. Scheidsrechter Lannoy legde de bal niet op de stip nadat Lescott Messi aantikte in de grote rechthoek en een doelpunt van Neymar werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

City had heel wat fouten nodig om de thuisploeg af te stoppen, maar kwam er zelf ook af en toe gevaarlijk uit. Na een halfuur spelen kreeg David Silva een uitgelezen mogelijkheid, maar zijn poging ging over en naast.

Dolle slotfase

In een dolle slotfase van de eerste helft waren beide teams nog dicht bij het openingsdoelpunt. Neymar besloot eerst net naast, om niet veel later op de overgebleven Fernadinho te besluiten nadat hij Hart omspeelde. Bij City liet Nasri nog een goeie kans onbenut. De Fransman besloot op Valdés.

Messi raakt de paal

Na de pauze bracht Manuel Pellegrini Edin Dzeko in voor een bleke Sergio Agüero. De Bosniër ging meteen zijn kans en haalde uit met een knal. Maar Barça tekende al gauw voor het grootste gevaar uit de wedstrijd. Messi liet Lescott ter plaatse en plaatste het leer buiten het bereik van Hart tegen de paal.

Even later liet invaller Dzeko zich opnieuw opmerken. De spits pakte uit met een prima gemeten kopbal, maar Valdés pakte uit met een nog straffere redding. Het doelpunt viel vlak daarna aan de overkant. Lescott kon de bal niet wegwerken en Messi was er als de kippen bij en wipte het leer over Hart: 1-0.

Kompany maakt gelijk

The Citizens gingen op zoek naar een eerredder, en vonden die ook. Eerst kreeg Dzeko geen strafschop, waarna Zabaleta zijn tweede geel pakte voor commentaar aan het adres van de scheidsrechter. In de slotfase prikte Vincent Kompany de gelijkmaker nog tegen de touwen na een corner, maar toch trok Barça het laken nog naar zich toe.

Iniesta speelde Hart uit en bleef rustig. De Spanjaard legde terug op Dani Alves, die Barça alsnog een overwinning bezorgde. Zo mogen Kompany en co hun Champions League-droom nog minstens een jaartje opbergen.

Opstellingen

Barcelona Barcelona

  Speler G Beoordeel
Mascherano Javier 90' -
Busquets Sergio 90' -
Alba Jordi 90' -
Alves Daniel 90' -
Messi Lionel 90' -
Iniesta Andrés A 90' -
Piqué Gerard 90' -
Valdes Víctor 90' -
Xavi Hernández 90' -
Fabregas Francesc   86' -
Neymar 80' -
  Bank G Beoordeel
Sánchez Alexis 10' -
Roberto Sergi 4'  
Correia Adriano -  
Pinto José Manuel -  
Bartra Aregall Marc -  
Song Alexandre -  
Pedro -  

Manchester City Manchester City

  Speler G Beoordeel
Touré Yaya 90' -
Fernandinho   90' -
Hart Joe 90' -
Kolarov Aleksander   90' -
Lescott Joleon 90' -
Milner James 90' -
Kompany Vincent  90' -
Zabaleta Pablo     78' -
Nasri Samir 74' -
Silva David 72' -
Agüero Sergio 45' -
  Bank G Beoordeel
Dzeko Edin A 45' -
Negredo Sánchez Álvaro 18' -
Navas González Jesús 16' -
Clichy Gael -  
Boyata Dedryck -  
Pantilimon Costel -  
Javi Garcia -  
Herbeleef Barcelona - Manchester City