Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Vicenté Calderon
Weergaloze Courtois met Atlético voorbij Barcelona

Atlético Madrid is er in geslaagd om Barcelona op de knietjes te dwingen. Het won met 1-0 in Madrid. Het grootste verschil was dat tussen beide goalies, en dat is een geweldig compliment voor onze nationale doelman Thibaut Courtois.

Wat een start kregen we in de eerste helft van de thuisploeg. Ganar, stond er op een tifo van de supporters. Winnen, ook al was 0-0 genoeg. En de spelers gaven hun fans waar voor hun geld, door vrank en vrij ten strijde ten trekken - ook al moest het dat doen zonder prijsschutter Diego Costa. Thibaut Courtois zou de aanvallen van Messi, Neymar en co moeten neutraliseren.

Snelle voorsprong Atlético

De eerste kans was voor Messi, maar na vijf minuten was het prijs aan de overkant, toen Koke de 1-0 al tegen de touwen ranselde. Wat volgde was een echte belegering van het doel van Pinto, die meermaals geluk had dat de lat soelaas bracht voor hem.

Gaandeweg de wedstrijd vorderde kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, maar zij beschikten over Thibaut Courtois. Zo dook hij eens weergaloos in de voeten van Neymar, toen die op weg leek naar de 1-1 en bijhorende verlengingen:

Barcelona kan niet scoren

In het slotkwartier zette Atlético Madrid een muur op, waardoor de Catalanen heel moeilijk raakten. Toch kregen ze nog een resem kansen, echter zonder meteen echt veel uitgespeelde kansen nog te ontwikkelen. Het slotoffensief werd al bij al makkelijk geneutraliseerd.

Gevolg: Atlético Madrid bewijst dat het een toernooiploeg is en mag naar de halve finales van de Champions League. Misschien komt het daar Chelsea tegen, dat zich gisteren wist te plaatsen. Dat zou leuk zijn voor Courtois, die misschien volgend jaar bij Chelsea onder de lat zal staan. Of toch nog (een jaartje) bij Atlético zal blijven?