Competitie: Champions League
Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Austria Wenen in allerijl, Basel makkelijk naar CL
Manuel Gonzalez

Ook in het zogeheten kampioenenspoor van de Champions League stonden vandaag drie duels op het programma. Basel, Austria Wenen en Steaua Boekarest hebben zich geplaatst voor het kampioenenbal.

Austria Wenen - Dinamo Zagreb 2-3

De Oostenrijkers hadden in Zagreb al met 0-2 weten te winnen, dus na vijf minuten leek het doelpunt van Mader de deur helemaal dicht te doen voor de Kroaten.

En toch werd het nog enorm spannend: Brozovic en Fernandes zetten hun team voor de rust al op voorsprong, twintig minuten voor tijd wist Beciraj zelfs voor een virtuele plaatsing te zorgen voor de bezoekers ... tot Kienast de eindcijfers wist vast te leggen.

De Oostenrijkers zo door naar het kampioenenbal, al was het geen makkelijke avond in Wenen.

Basel - Ludogorets 2-0

De Zwitsers hadden in de heenwedstrijd de puntjes al meer dan op de i gezet (2-4 in Bulgarije), in het St Jakob-Park duurde het niet lang voor Frei de score opende en de rest van de match overbodig maakte.

Via Degen werd het zelfs nog 2-0, maar dat is niet meer dan een noot in de historie. De plaatsing van Basel heeft wel gevolgen voor Anderlecht, maar daarover zo dadelijk meer.

Legia Warschau - Steaua Boekarest 2-2

De bezoekers scoorden 2 keer in de eerste tien minuten en wisten zich zo op rozen na de 1-1 in de heenwedstrijd. De thuisploeg kwam nog terug tot 2-2, maar verder raakte het niet meer.