Datum: 17/09/2019 21:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Bullenarena Salzburg
KRC Genk afgestraft door superieur Red Bull Salzburg in doelpuntenkermis

RB Salzburg-KRC Genk: 6-2

KRC Genk afgestraft door superieur Red Bull Salzburg in doelpuntenkermis

Een pijnlijke avond voor KRC Genk in Oostenrijk. Red Bull Salzburg gaf de Limburgers voetballes en was vooral in de omschakeling enorm gevaarlijk én efficiënt. Genk liep quasi de ganse match achter de feiten en werd met 6-2 van de mat geveegd.

Zoals verwacht begon Felice Mazzu met enkele nieuwe namen in de basis: Samatta, Ito, Maehle en Lucumi stonden voor de eerste opdracht in de Champions League tussen de lijnen. Onder het toeziend oog van 30000 toeschouwers begon de wedstrijd dramatisch voor de landskampioen. Na amper twee minuten bereikte Minamino knap Haland. De in bloedvorm verkerende Noor liet Coucke geen schijn van kans.

Genk moest even bekomen van deze domper en geraakte, op een schot van Heynen na, niet echt in zijn spel. Voor het overige was het in de eerste helft al Red Bull Salzburg wat de klok sloeg. Het was pas na minuut 20 dat Genk iets beter in de wedstrijd kwam, al bleef het uitkijken voor de vinnige Oostenrijkers.

In minuut 34 zag het er plots nog slechter uit voor de landskampioen. Hwang, die Dewaest kinderlijk eenvoudig van de bal zette, bediende kwelduivel Haland. De Noor bleef koelbloedig oog in oog en legde de 2-0 in het zijnet. Amper een minuut later was de wedstrijd helemaal gespeeld. Lucumi speelde slecht in. Hwang loopt in de rug van de verdedigers en tikt de 3-0 voorbij een twijfelende Coucke.

Geen 3-2, maar wel 4-1 en 5-1

Vijf minuten voor rust kon Lucumi zijn fout goedmaken. Een vrije trap van Uronen geraakte niet weg en de Colombiaan schoof de bal met zijn rechtervoet tegen de touwen. Ito miste daarna dé kans op 3-2, maar het doelpunt viel aan de overkant. Op slag van rust maakte Haland zijn hattrick, na alweer een snelle tegenstoot. Szoboszlai  maakte er zelfs nog 5-1 van voor de rust. Pijnlijk voor KRC Genk.

Overbodige tweede helft

Bongonda verving in de rust Ito, maar het was Red Bull Salzburg die na een handvol seconden spelen ei zo na de zesde in het mandje had liggen. In de 52e minuut bediende Theo Bongonda, die bedrijvig inviel,  Samatta met een mooie voorzet. De Tanzaniaan knikte al duikend de 5-2 knap in doel. 

Dan was het weer de beurt aan Red Bull Salzburg. Een simpel een-tweetje was voldoende om Maehle en Ndongala in het bos te zetten en aanvoerder Ulmer trapte overhoeks de 6-2 tegen de touwen. Ondanks de riante voorsprong bleven de Oostenrijkers vol doorgaan. Genk dreigde nog via een kopbal van Heynen, maar de tweede helft was overbodig. Even was er nog opschudding toen Samatta rood onder de neus geduwd kreeg na een stevige, maar geen drieste tackle. Na het herbekijken van de beelden kwam de ref terug op zijn beslissing. Salzburg kwam nog enkele keren gevaarlijk opzetten, maar het was welletjes geweest. 

Zo begint KRC Genk met een zware nederlaag en serieuze kater aan de Champions League, na een logisch verlies tegen een impressionant Red Bull Salzburg

 

Opstellingen

Red Bull Salzburg Red Bull Salzburg

  Speler G Beoordeel
Stankovic Cican 90' -
Kristensen Rasmus Nissen   83' -
Ramalho Silva Andre 90' -
Wöber Maximilian 90' -
Ulmer Andreas 90' -
Bernede Antoine   90' -
Junuzovic Zlatko A A 90' -
Minamino Takumi A A 90' -
Szoboszlai Dominik  62' -
Hwang Hee-ChanA A 90' -
Håland Erling ⚽ ⚽ ⚽ 72' -
  Bank G Beoordeel
Okugawa Masaya 28' -
Daka Patson 18' -
Farkas Patrick 7'  
Köhn Philipp -  
Ashimeru Majeed -  
Mwepu Enock -  
Onguéné Jérôme Junior -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Coucke Gaëtan 90' -
Mæhle Joakim 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Lucumí Jhon 90' -
Uronen Jere 90' -
Heynen Bryan 85' -
Berge Sander 90' -
Hrosovský Patrik 90' -
Ndongala Dieumerci A 72' -
Samatta Mbwana Ally  90' -
Ito Junya 46' -
  Bank G Beoordeel
Bongonda Theo A   44' -
Hagi Ianis 18' -
Onuachu Paul 5'  
De Norre Casper -  
Cuesta Carlos -  
Wouters Dries -  
Piotrowski Jakub -  
Vandevoordt Maarten -  
Herbeleef Red Bull Salzburg - KRC Genk

Vooraf