Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Olympisch Stadion Athene
Anderlecht haalt punt in Griekenland
Thomas Dubois

Anderlecht is er niet in geslaagd z'n tweede wedstrijd in de Champions League te winnen. Net als de eerste wedstrijd thuis tegen Lille speelde Anderlecht dinsdagavond 1-1 gelijk in en tegen AEK Athene. Anderlecht kwam in de eerste helft op voorsprong, een voorsprong die meteen al werd rechtgezet door Julio Cesar.

Anderlecht begon met Tchité en Frutos aan de aftrap. De Egyptenaar Hassan werd naar de bank verwezen. Vanderhaeghe begon verrassend op de bank, Leiva kreeg z'n kans. De eerste helft verliep gelijkopgaand. Geen van beide elftallen stak er echt bovenuit. Er werden maar sporadisch kansjes gecreëerd. Het eerste schotje de naam waardig kwam van de voet van Tchité. Doelman Sorrentino pakte zonder problemen. AEK Athene probeerde er af en toe uit te komen, maar dat lukte niet.

Het was wachten tot minuut 24 vooraleer de eerste grote kans en meteen ook doelpunt genoteerd werd. Boussoufa zette de bal mooi voor en Frutos liep goed in en kon de bal in doel trappen, 0-1 voor de landskampioen. Lang bleef die niet op het bord staan. Een mislukt schot belandde in de voeten van Julio Cesar, die alleen voor doelman Zitka kwam en niet twijfelde, 1-1 en meteen ook de ruststand. Op dat moment een correcte tussenstand in een wedstrijd zonder echt grote kansen, maar wel met twee doelpunten.

De tweede helft kwam heel traag op gang. AEK was de betere, maar pas na een uur spelen kreeg Athene de eerste kans. Een voorzet van Lakis werd eerst nipt in hoekschop gewerkt. De kopbal van Moras ging maar net over. Ook Anderlecht kreeg een goede kans. Leiva recupereerde de bal en zette perfect voor. Frutos en Tchité misten allebei een tip om te scoren. Meteen ook de twee grootste en enige kansen in de tweede helft die weinig om het lijf had. Een 1-1 eindstand is billijk te noemen. Anderlecht verloor zo nog niet in de Champions League, maar won ook nog niet. Nu moet het in een dubbel duel proberen om tegen AC Milan wat puntjes te sprokkelen. [AN]