Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Luzhniki
Bayern nog geen groepswinnaar
Dirk Pieters

Het Duitse Bayern München heeft zich woensdagavond in de Champions League niet kunnen verzekeren van groepswinst. Het speelde 2-2 gelijk op het veld van Spartak Moskou. Een doelpunt van Radoslav Kovac twintig minuten voor tijd bezorgde Spartak nog een punt. Voor de thuisploeg is nu ook de derde plaats niet meer mogelijk.

De bezoekers keken al vrij snel tegen een achterstand aan. Na een klein kwartier spelen opende Maxim Kalinichenko uit een vrije trap de score. Toch was de feestvreugde maar van korte duur want even later zorgde Claudio Pizarro voor de gelijkmaker. Het was Bayern dat het initiatief nam en nog voor de rust op voorsprong kwam. Na 39 minuten zorgde Pizarro met zijn tweede van de avond voor de 1-2 ruststand.

Na de rust dacht Bayern dat de overwinning binnen was en controleerde het de wedstrijd rustig verder. Toch kwam Spartak enkele keren dichtbij de gelijkmaker, maar steeds stond de Bayern-doelman op de goede plaats. In de 72e minuut zorgde Kovac uit een corner voor de gelijkmaker. Verder dan de 2-2 kwam de thuisploeg niet meer. Door de puntendeling hebben de Russen de 'eer' om hun reeks zonder overwinning in de Champions League uit te breiden naar tweeëntwintig wedstrijden, een absoluut record in het kampioenenbal.

De ploeg van Felix Magath heeft nu elf punten uit vijf duels, gevolgd door Inter Milaan met zes, Sporting Portugal met vijf en Spartak met twee punten. [LG]