FC Porto - Bayern München

Porto verrast vriend en vijand: Bayern moet vol aan de bak in return!
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties
Porto verrast vriend en vijand: Bayern moet vol aan de bak in return!
Foto: © photonews

FC Porto zorgde woensdagavond voor een verrassing van formaat in de Champions League. De Portugese topclub nam de maat van het grote Bayern München en maakt de return tussen beide ploegen zo wel héél interessant.

Al na twee minuten spelen ging het mis voor Bayern. Xabi Alonso ging aan het klungelen vlak voor zijn eigen zestien en Jackson Martinez kon zo alleen op doel af. Manuel Neuer legde de Colombiaan neer en de bal ging op de stip. Neuer kreeg slechts geel, maar moest zich wel gewonnen geven op de knal van Quaresma: 1-0.

Porto ging verder op zijn enthousiasme en slechts luttele minuten later stond het al 2-0. Quaresma, weer hij, bleef kalm en legde oog in oog met Neuer zijn tweede van de avond tegen de touwen.

Thiago schenkt Bayern hoop, maar het wordt moeilijk

Bayern was duidelijk van slag, maar kon voor rust toch nog reageren. Boateng bracht perfect voor en Thiago had de bal maar tegen de touwen te duwen: 2-1 en plots een goede uitganspositie voor de Duitsers. De bezoekers kwamen nog goed weg toen Neuer de bal door zijn handen liet glippen, maar het leer op de lat belandde.

Na de pauze was Bayern nog steeds niet bij machte om het Porto echt moeilijk te maken. Integendeel, het was de thuisploeg die nog eens tot scoren kwam. Jackson Martinez omspeelde Neuer en legde de 3-1-eindstand tegen de touwen. Neen, met dit Porto is de ploeg van Pep Guardiola nog lang niet klaar!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws