Datum: 03/02/2014 20:30
Competitie: EK Futsal
Speeldag: Kwart Finales
Rusland makkelijk naar halve finales
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Rusland makkelijk naar halve finales
Foto: © SC

Rusland had geen problemen met Roemenië en gaat door naar de halve finales van het EK Futsal in Antwerpen. In het Sportpaleis waren de Russen met 0-6 te sterk. Eder Lima was man van de match met een hattrick.

Sander De Graeve in Antwerpen

Met Rusland tegen Roemenië stond de tweede kwartfinale van de avond op het programma. Rusland was daarin de grote favoriet. Velen zien hen samen met Spanje het meest aanspraak maken op de eindwinst.

In het Sportpaleis zetten de Russen hun ambitie meteen kracht bij. De Roemenen werden langs alle kanten overlopen en in geen tijd stond het 0-1 via een afstandsschot van Robinho. Doelman Iancu zat er nog bij, maar zag de bal toch in de kruising verdwijnen. Hij keek naar de herhaling op het grote scherm en schudde het hoofd.

Groot verschil bij rust

In de loop van de eerste helft werd hij overigens vervangen door reservedoelman Grigoras. Intussen kreeg hij in twee minuten tijd wel opnieuw twee goals om de oren. Eder Lima en Shayakhmetov maakten Iancu's avond nog wat dramatischer.

Ook Grigoras zou zich in de eerste helft nog moeten omdraaien. Eder Lima recupereerde zelf de bal en pakte uit met een prachtig lobje over de reservekeeper van Roemenië. Zo stond een zware 0-4 op het bord bij de rust.

Rusland te sterk

Na de koffie zette Roemenië alles op alles met de vliegende keeper, maar dat mocht uiteindelijk niet baten. In een gesloten tweede helft kon Sergeev met een knappe goal de forfaitcijfers op het bord zetten. Eder Lima maakte het feest af met zijn derde van de avond.

Herbeleef Roemenië (futsal) - Rusland (futsal)

Vooraf