Datum: 04/02/2014 20:30
Competitie: EK Futsal
Speeldag: Kwart Finales
Spanje makkelijk, maar zonder glans naar halve finales
Spanje makkelijk, maar zonder glans naar halve finales
Foto: © SC

Spanje heeft zich al bij al makkelijk weten te plaatsen voor de halve finales van het EK Futsal. Als het daar voorbij Rusland wil raken, zal het wel uit een ander vaatje moeten tappen.

Aernout Van Lindt in Antwerpen

Spanje werd groepswinnaar in groep D, door te winnen van de Tsjechen en gelijk te spelen tegen Kroatië. In de kwartfinales mocht het zo spelen tegen het verrassende Slovenië, dat al won van Italië op dit toernooi.

En de Slovenen begonnen ook vrank en vrij: Cujec haalde de voorslaghamer boven en bijna stond het 1-0. De Iberiërs zetten daar aanvankelijk weinig tegenover, al begonnen ze steeds hoger te pressen op zoek naar een foutje bij de Slovenen.

Spanje beslist het voor de pauze

Iets over halfweg de eerste periode was het dan toch raak voor de Spanjaarden. Een inworp werd mooi langs de flank gestuurd via Gonzalo. Zijn voorzet kwam tot bij Fernandao, die niet hoefde te twijfelen aan de tweede paal.

En nog voor de rust was het zelfs 2-0 voor Spanje: na een onoplettendheid haalde Usin verschroeiende uit en de tweede helft werd meteen een maat voor niets.

Baas, zonder glans

De Spanjaarden drukten ook in de tweede helft nog door en Aicardo maakte er met twee doelpunten nog 4-0 van in de slotfase, maar te vaak bleven ze - net als voor de pauze - slordig spelen. Ze waren duidelijk sterker dan de Slovenen, maar echt geniaal spel was er niet bij. Mogelijk misten ze ook hun leider Jordi Torras.

Hopelijk is hij er dan tegen Rusland overmorgen wel terug bij, want dan zal Spanje uit een ander vaatje moeten tappen wil het ook dit jaar zijn titel met glans kunnen verdedigen. Die glans was er vandaag niet, maar misschien beseften de Spanjaarden ook dat het (nog) niet hoefde?

Herbeleef Slovenië (futsal) - Spanje (futsal)

Vooraf