Datum: 04/02/2014 18:00
Competitie: EK Futsal
Speeldag: Kwart Finales
Italië naar halve finales EK Futsal

Italië heeft zich verzekerd van een stekje bij de laatste vier op het EK Futsal. De eindstand stond al vrij snel op het bord in het Sportpaleis: 2-1.

Aernout Van Lindt in Antwerpen

Italië werd groepswinnaars in een poule met Slovenië en Azerbeidzjan, terwijl Kroatië tweede werd na Spanje. Het hield het grote Spanje wel op een gelijkspel en wou nu ook graag stunten tegen de Italianen.

Na een halve minuut moest het wel al achtervolgen. Sergio Romano wist de eerste de beste kans meteen in een doelpunt om te zetten voor Italië. Lang duurde het niet voor het 1-1 was via Franco Jelovcic.

Fortino beslissend

Nog voor halfweg de eerste helft viel de uiteindelijke beslissing via Fortino. Hij rondde een mooie solo-actie af, door twee spelers en de keeper rustig te omspelen.

De Italianen hielden de bal goed in de ploeg en zo werd het een hele leuke wedstrijd, met veel balbezit voor de Italianen en het spel dat weinig stil lag.

Kroatisch slotoffensief haalt niets uit

De Kroaten kwamen na de koffie beter uit de startblokken geschoten. Marinovic, Novak en Jelovcic troffen allen de paal, ook keeper Mammarella was enkele keren bij de pinken.

Zo bleef het uiteindelijk 2-1 voor Italië, dat het nu donderdag in de halve finales mag opnemen tegen Portugal met als inzet een stek in de finale.

Herbeleef Italië (futsal) - Kroatië (futsal)