Competitie: EK Futsal
Speeldag: Kwart Finales
Portugal als eerste naar halve finales
Sander De Graeve

Portugal is de eerste halve finalist in het EK Futsal in Antwerpen. Ricardinho en de zijnen klopten Okraïne nipt met 2-1. Cardinal was de man van de match met twee goals.

Sander De Graeve in Antwerpen

Oekraïne en Portugal mochten de eerste kwartfinale op het EK Futsal in Antwerpen afwerken. Het evenement verhuisde ook van de Lotto Arena naar het grotere Sportpaleis.

De clash tussen het Oost-Europese land en Portugal beloofde een spannende partij te worden. Portugal moet het vooral hebben van de ingevingen van sterspeler Ricardinho terwijl Oekraïne doorgaans rekent op een stevig collectief.

Cardinal breekt de ban

De eerste minuten gingen erg gelijk op met kansen aan beide kanten. Portugal kwam op voorsprong via Cardinal. Hij kapte zich mooi vrij en knalde in de linkerbenendenhoek voorbij doelman Lytvynenko.

Aan de overkant moest Benedito zich ook al reppen om een knap hakje van Ovsyannikov in hoekschop te duwen. Oekraïne had meerdere degelijke schietkansen, maar moest tot de dertiende minuut wachten op de gelijkmaker. Valenko knalde een bal uit de kluts loeihard binnen.

Opnieuw Cardinal

Bij Portugal kwam er al wat frustratie, vooral van sterspeler Ricardinho. Hij gaf een magistrale bal op Cardinal, maar die vergat zijn tweede van de avond te maken. Rusten geblazen bij een 1-1 stand. Na de koffie voerde Portugal het tempo aan.

De Portugezen kwamen al vroeg in die tweede helft op voorsprong. Ricardinho verstuurde de intrap richting Cardinal die prachtig in doel knalde. Daarna kwam Oekraïne nog enkele keren opzetten via vooral een bedrijvige Ovsyannikov. De nummer elf kwam er dicht bij met een schot en kon later via een vinnige dribbel voor gevaar zorgen.

Daarna zette Oekraïne alles op alles via de vliegende keeper, maar dat mocht uiteindelijk niet baten. De Oost-Europeanen kregen de bal er niet meer in en Portugal maakt zich op voor de halve finale.

Herbeleef Oekraïne (futsal) - Portugal (futsal)