Datum: 28/01/2014 18:30
Competitie: EK Futsal
Speeldag: Speeldag 1
Rusland speelt kat en muis met Nederland
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Rusland speelt kat en muis met Nederland
Foto: © SC

Tot 8 februari is Antwerpen het decor voor het Europees Kampioenschap Futsal. Rusland en Nederland stonden vanavond tegenover elkaar in de openingsmatch van het toernooi. Het werd een ware demonstratie van de Russische grootmacht die haar titelambities kracht bijzette.

Diederik Geypen en Sander De Graeve in Antwerpen

De Lotto Arena leek voor aanvang van de wedstrijd even op het nabijgelegen Antwerpse Sportpaleis dat Kim Clijsters voor een afscheidsgebeuren ontving. Als ware triomfators betraden beide teams het veld. Na de spelersopsomming, de volksliederen en een op applaus onthaald nummertje van de cheerleaders, kon het toernooi op gang getrapt worden.

Openingsgoal Cirilo

Nederland was bij aanvang van de wedstrijd niet onder de indruk van de sterke Russen. Na een vrijschop kort bij doel schoot Najib El Allouchi de eerste kans in de Russische afweergordel. De goeie start van Oranje was geen lang leven beschoren. De imposante roodhemden namen snel de bovenhand en na drie minuten schreef Cirilo met een afstandsschot de eerste goal van het toernooi op zijn naam.

Voor beide ploegen meteen het sein om een eerste keer te wisselen. De uitgekookte troepen van coach Sergey Skorovich gingen gewoon door op hun elan. Oranje moest in de onderdrukking en de dubbele voorsprong kon niet uitblijven. De voorbereidende klasseflits was van Ivan Milovanov, de sublieme afwerking achter het steunbeen van Dimitri Loskov.

Russische suprematie

Nederland moest het spel steeds meer ondergaan en dat leidde tot de eerste gemaakte fout. Cirilo kende geen genade en schoof zijn tweede van de avond binnen. Tijd voor een time-out dacht de Nederlandse coach Marcel Loosveld, maar dat bracht niet veel zoden aan de dijk. Ook na een hoekschop vond Rusland de weg naar het net, 4-0. De bondcoach verloor er zelfs even het evenwicht bij, tot groot jolijt van het publiek.

Ook na rust ging de Russische krachttoer gewoon door en na 25 seconden lag de vijfde er al in, kort gevolgd door een zesde treffer. Hoe hard onze noorderburen ook probeerden, tegen de suprematie van Rusland waren ze niet opgewassen. Op het moment dat iedereen de hoop op een treffer had opgegeven, tekende Mohamed Attaibi (uitkomend voor FT Antwerpen)  de eerreder aan. Het was niet meer dan een voetnoot in de partij die door mede-titelfavoriet Rusland met 7-1 werd afgesloten.

Herbeleef Rusland (futsal) - Nederland (futsal)

Vooraf