Reactie Nederlandse doelman na 7 tegengoals: "Rusland is gewoon wereldtop"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Nederlandse doelman na 7 tegengoals: "Rusland is gewoon wereldtop"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net als de Belgen, die met 1-6 verloren tegen Roemenië, kregen ook de Nederlanders gisteren een pak voor de broek tegen Rusland. 7-1 werd het in de Lotto Arena. Voetbalkrant.com sprak achteraf met de onfortuinlijke Nederlandse goalie.

Sander De Graeve in Antwerpen

De eerredder was een druppel water op een hete plaat voor de keeper. "Die nul is van het bord, maar op dit kampioenschap moet je meedoen, je moet er een wedstrijd van maken en dat is er vandaag niet van gekomen." Toch is hij zich bewust van het kaliber van de tegenstand. "Ja, dat is gewoon wereldtop. Die hebben 3-3 gespeeld tegen Brazilië, de wereldkampioen. Ze zijn echt dé favoriet hier, samen met Spanje."

De doelman wil nu zo snel mogelijk het vizier op de volgende groepsmatch, donderdag tegen Portugal, zetten. "Natuurlijk is het zonde, maar we kunnen er nu toch niets meer aan veranderen. Kop omhoog en vol gas tegen Portugal donderdag", aldus Petrus 'Pieter' Grimmelius.

De doelman kijkt met vertrouwen uit naar de clash met Portugal. "Volgens mij hebben we er meer kans tegen dan tegen Rusland. Het is wel een erg ervaren team. Ik speelde al Champions League tegen Sporting Lissabon en van die ploeg lopen er een paar rond. De kansen liggen open. We gaan er vol voor en zien wel waar het schip strandt."

Grimmelius kon zich, ondanks de zware nederlaag, toch inbeelden dat de toeschouwers genoten hebben. "Het was een mooi kijkstuk, voetbal is het mooiste wat er is en dit is één van de grootste podia. Het blijft toch jammer van die zeven tegengoals."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties