Stadion: Allianz Arena

Herbeleef Duitsland - Turkije (EK)

Volg de match tussen Duitsland en Turkije live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Om 20u45 trappen Turkije en Duitsland de eerste halve finale van het EK op gang. In Bazel spelen ze voor een finaleplaats. Duitsland kan over nagenoeg het volledige basiselftam beschikken. Alleen Frings is nog niet speelklaar. Rolfes vervangt hem. De Turken moeten het met veel minder doen vanavond. Coatch Terim zal veel moeten puzzelen.
Duitsland: Lehmann Jens, Friedrich Arne, Rolfes Simon, Schweinsteiger Bastian, Klose Miroslav, Ballack Michael, Hitzlsperger Thomas, Lahm Philipp, Metzelder Christoph, Podolski Lukas, Mertesacker Per.
Turkije: Rustü Reçber, Balta Hakan, Zan Gokhan, Topal Mehmet, Aurelio Mehmet, Sentürk Semih, Boral Ugur, Kazim-Richards Colin, Akman Ayhan, Sarıoğlu Sabri, Altintop Hamit.
1
Eerst worden de volksliederen gezongen. Daarna spreken Ballack en Rustu nog een boodschap uit tegen racisme.
2
De Duitsers gaan meteen in het offensief. De Turken lopen momenteel alle gaten dicht.
5
Eerste prik is van de Turken. Eerst kan Kazim voorzetten, maar de bal wordt makkelijk weggewerkt.
7
Weer de Turken. Weer kan Kazim zich doorzetten en schieten. De bal vliegt in de handen van Lehmann.
8
Alweer de Turken. Altintop kan in de zestien schieten, maar Lehmann redt met de voet.
10
Na tien minuten spelen zijn de Turken de betere ploeg. Met een hecht blok verhinderen ze het samenspelen van de Duitsers.
12
Kazim doet het weer. Hij krijgt een aflegger en schiet die recht op de lat.
13
In de herneming kan Senturk ook bijna profiteren, maar tikt de bal naast.
15
De Turken krijgen nu ook twee hoekschoppen na elkaar, maar die worden telkens weggewerkt.
17
Nu Duitsland met een prik. Lahm en Ballack kunnen in de zestien niet scoren.
21

Goal
Doelpunt van Ugur Boral (Onbekend Onbekend)
Het is dan toch raak ! Turkije met de verdiende treffer. Eerst schiet Kazim nog op de lat, maar dan is Boral goed gevolgd en tikt de bal binnen.
24
Duitsland moet zich nu wel herpakken. De Turken spelen zeer optimistisch, terwijl de Duitsers staan te slapen.
25
Kazim kan schieten uit de draai, maar de bal gaat naast.
27

Goal
Doelpunt van Bastian Schweinsteiger (Onbekend Onbekend)
De Duitsers reageren goed ! Podolski met de scherpe voorzet. Schweinsteiger komt goed voor zijn man en draait de bal in doel.
29
De Duitsers krijgen nu terug meer vertrouwen. Het evenwicht is nu wel hersteld.
30
Klose kapt zich goed vrij in de zestien en zet voor, maar Zan werkt in hoekschop.
32
Altintop met een vrije trap. Hij zwiept de bal erg hoog en Lehmann is verrast. Hij moet de bal in hoekschop boksen.
34
Podolski kan oprukken naar voren, maar schiet onbesuisd over.
38
Harde vrije trap van Kazim, maar Lehmann bokt weg met de vuisten.
41
Weer bijna de Turken, maar Altintop ziet zijn schot afgeblokt.
42
Meteen nog een kans voor de Turken. Sabri kan vanaf rechts uithalen, maar de bal vliegt over.

Scheidsrechter
Rust
Het staat 1-1 na 45 minuten spelen. De Turken waren verrassend de beteren. Ze speelden aanvallend voetbal, Duitsland moest de eerste minuten het spel ondergaan. Het verdiende doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Balta tikt de 0-1 voorbij Lehmann. Duitsland ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Schweinsteiger rondde een mooie aanval af.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.

50
De scheidsrechter weigert eerst voor Lahm te trekken en ook voor Sabri geeft hij geen geel. Het Duits publiek verzet zich met een fluitconcert.
52
Lahm gaat neer in de zestien, maar krijgt geel strafschop.
53
 Gele kaart voor Semih Sentürk
De Turk gaat iets te laat op de bal en krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.
56
De Duitsers krijgen een gevaarlijke vrije trap mee.
60
Het tempo ligt niet meer hoog nu. Beide ploegen tasten wat af.
65
De Duitsers hebben nu wel overwicht. De Turken lijken moegestreden.
67
Sabri zet zich door en levert een voorzet af, maar de bal dwarrelt voorbij iedereen en wordt weggewerkt.
70
Kazim wordt in de zestien aan het truitje getrokken door Lahm, maar de scheidsrechter weigert te fluiten voor een strafschop.
72
Lehmann pakt een schot van Senturk.
74
Na een counter kan ook Duitsland schieten. Podolski ziet zijn schot gepakt worden door Rustu.
77
Klose kopt een voorzet van Schweinsteiger zwak naast.
79

Goal
Doelpunt van Miroslav Klose (Philipp Lahm)
Duitsland op voorsprong ! Lahm met de hoge voorzet vanop links. Rustu komt te ver uit en Klose kopt de bal makkelijk in doel.
81
Na een scherpe voorzet kan Lehmann de bal net wegtikken.