Stadion: St Jakob Park

Herbeleef Zwitserland - Turkije (EK)

Volg de match tussen Zwitserland en Turkije live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Beide ploegen hebben nog geen punten kunnen pakken dit EK. Wij brengen u alvast live verslag van de match. Wij starten omstreeks 20:45.
Zwitserland: Benaglio Diego Orlando, Magnin Ludovic, Senderos Philippe, Lichtsteiner Stephan, Inler Gökhan, Derdiyok Eren, Fernandes Gelson, Barnetta Tranquillo, Behrami Valon, Müller Patrick, Yakin Hakan.
Turkije: Demirel Volkan, Cetin Servet, Balta Hakan, Aurelio Mehmet, Kahveci Nihat, Karadeniz Butahan, Metin Tümer, Turan Arda, Asik Emre, Sanli Tuncay, Altintop Hamit.
00:00

00:00
De spelers staan op het veld.
1
We zijn vertrokken. Zwitserland heeft de aftrap gedaan.
2
Eerste keer Turkije. De voorzet van op links wordt door Müller in hoekschop gewerkt. De hoekschop levert niets op.
4
Overtreding van Hakan op Behrami.
7
Voorzet richting Karadeniz maar hij stond net buitenspel.
9
Beide ploegen zijn goed gestart. Turkije is momenteel wel baas. Er worden kleine overtredingen gemaakt en zo ligt het spel vaak stil.
10
Hakan Balta is even naar de kant omdat hij een kleine wonde had.
11
Balta is terug het veld opgekomen.
12
Momenteel is het boven het stadion aan het donderen en valt de regen uit de hemel. De regenjasjes worden door de supporters aangetrokken.
16
Het eerste kwartier zit erop maar grote kansen hebben wij nog niet gehad. Kleine overtredingen laat het spel niet goed vooruit gaan.
21
Het veld ligt er behoorlijk nat bij en zo worden er veel slidings uitgedeeld. Een doorbraak van Turkije werd zo gestopt.
23
Schot van Yakin wordt door Demirel uit zijn doel gehaald en in hoekschop. Dit was de eerste kans van de wedstrijd.
25
Vrije trap voor Zwitserland. Barnetta trapt de bal richting de rechtse hoek maar Volkan heeft hem in hoekschop geduwd.
26
De hoekschop wordt weggewerkt door Altintop.
27
Tuncay wordt neergehaald net buiten het strafschop gebied. Vrije trap voor Turkije.
28
De voorzet ging richting Arda die tegen de bal kan koppen maar zijn kopbal ging tegen de buitenkant paal.
31
 Gele kaart voor Tuncay Volkan Sanli
Tackle met twee voeten
31
Het truitje van een Turkije speler is gescheurd.
32

Goal
Doelpunt van Hakan Yakin (Eren Derdiyok)
Wat een wedstrijd zien wij hier. De bal wilt niet rollen maar de voorzet van Senderos is net hard genoeg om Derdiyok weg te spelen die voorbij de doelman kan glippen. Zijn voorzet blijft hangen in de plasse water en zo kan Yakin de bal simpel binnen tikken.
35
Bijna opnieuw raak voor Zwitserland maar de bal gaat net naast het doel.
37
Yakin wordt goed aangespeeld maar stond buitenspel.
40
De laatste vijf minuten van de eerste helft zijn ingegaan. De spelers kunnen beter na de rust hun zwemshort aan doen om te gaan zwemmen.
41
 Gele kaart voor (Brito Mehmet Aurelio Dos Prazeres) Mehmet Aurelio
Overtreding
42
De vrije trap wordt door Yakin in de muur getrapt.
44
We krijgen één minuut extra tijd.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft zit erop. Turkije was het beste gestart maar er werden veel fouten gemaakt door beide ploegen waardoor het spel vaak stil werd gelegd. Na een kwartier spelen is er door een hevige regenbui het spelbeeld volledig veranderd. Veel slidings en bal die in plassen bleef liggen maakte het niet gemakkelijk maar Zwitserland kon hieruit op voorsprong komen. 1-0. Wat kunnen de Turken nog doen in de tweede helft.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.

46
Turkije heeft de tweede helft op gang getrapt. De Zwitserse storm is gaan liggen. Hopelijk zal het spelbeeld van de tweede helft ook niet gaan liggen.
48
 Gele kaart voor Hakan Balta
Handsbal
49
Een goede actie van Behrami langs de lijn. Zijn voorzet belandt in de handen van Volkan.
50
Al is de regen weg, het veld ligt er nog zeer nat bij.
51
Turkije zet druk om de gelijkmaker te maken.
52
Sentürk wordt mooi vrijgespeeld en schiet de bal in doel maar stond buitenspel.
54
Aurelio kan mooi doorlopen maar de bal wordt net voor zijn voeten weggetrapt. Inworp levert geen gevaar op.
55
 Gele kaart voor Eren Derdiyok
Tackle op Altintop
57

Goal
Doelpunt van Semih Sentürk (Nihat Kahveci)
Voorzet van Nihat Kahveci wordt mooi doel gekopt door Semih Sentürk.
58
Onmiddelijk antwoord van Zwitserland en ze krijgen een hoekschop.
59
De hoekschop moet opnieuw geworden na duw en trek werk in de zestien meter. De hoekschop levert geen gevaar uit buiten een afstandsschot van Fernandes dat opnieuw in hoekschop wordt gewerkt.
60
De hoekschop komt tot bij Magnin die in één keer trapt, de bal gaat maar net naast het doel van Demirel.
62
Hoekschop voor Turkije dat geen gevaar op levert en we krijgen een doeltrap.
64
Schot van Tuncay gaat naast het doel van Diego Benaglio.
66
Vervangen Tranquillo Barnetta
Ingevallen Johan Vonlanthen

68
Schot van Nihat gaat in hoekschop daarna kopt hij de bal naast het doel.
69
Goede aanval die gestart was bij invaller Vonlanthen maar de Turken zijn snel terug op hun positie.
71
Schot van Inler gaat naast het doel van Volkan.
72
Vonlanthen kan drie tegenstanders passeren maar de vierde is net teveel en kan dus niet op goal schieten.
74
Arda speelt Tuncay volledig vrij maar zijn pas naar Nihat komt niet aan en zo gaat de kans verloren.
76
Vervangen Gelson Fernandes
Ingevallen Ricardo Cabanas

76
Het is Cabanas 50ste interland.
77
Nog een kwartier op de klok. Turkije heeft een vrije trap vanaf zo'n 35 meter. Altintop neemt hem maar zijn schot gaat hoog over het doel.
79
Beide teams zijn op zoek naar een doelpunt om toch nog de volle buit te pakken maar de kansen worden niet benut.
83
De bal gaat heen en weer. Kansen hebben wij niet meer gezien.
84
Wat een enorme kans voor Zwitserland. Na een vrije trap voor Turkije konden de Zwitsers uitbreken met 4 tegen 1 maar de bal ging niet voorbij Volkan die de bal goed uit zijn doel kon houden.