Ibrahimovic wil graag tonen, maar wordt weinig goed aangespeeld door zijn ploegmaats.
Ook de Ierse fans beseffen dat hun land al op voorsprong had kunnen staan...

Bij Zweden staat Zlatan Ibrahimovic uiteraard in de basis. Robbie Keane begint bij de Ieren op de bank, hij kampte de laatste weken met een blessure, maar zou wel helemaal fit zijn.
Ierland-Zweden: 0-0
1
De aftrap is gegeven. We zijn er aan begonnen!
3
Nadat de Ieren een eerste keer gevaarlijk waren na een vrije trap, kan Zweden een eerste keer in de zestien komen. Ibrahimovic vindt Forsberg, maar die kan zijn actie niet doorzetten.
7
Zweden neemt in de beginfase het initiatief. Beide ploegen mijden de duels zeker niet.
10
De Ieren zijn een eerste keer gevaarlijk. Hendrick neemt een doorgekopte inworp op de slof en Isaksson moet een eerste keer in actie komen.
11
Uit de daaropvolgende hoekschop puren de Ieren weinig gevaar.
12
En ook de Zweden zijn nog eens gevaarlijk. Marcus Berg controleert een prima voorzet iets te ver met de borst en ziet Randolph de bal plukken. Weg gevaar.
15
Hoekschop voor de Ieren. Kunnen ze hun lengte benutten?
15
De bal blijft even hangen, maar het is uiteindelijk niemand minder dan Ibrahimovic die opruimt.
17
Opnieuw een hoekschop voor de Ieren en deze keer is er meer gevaar. O'Shea kan een kopbal nét niet in doel verlengen.
20
Na twintig minuten zakt het tempo toch wat. De Ieren laten de bal rustig het werk doen, maar kiezen dan toch weer voor een lange bal.
21
Zlatan Ibrahimovic maakt zich op om een vrije trap te nemen.
22
Zijn poging van ver belandt in de muur. De Zweedse superster heeft zich toch al enkele keren laten opmerken.
29
Nét niet voor de Ieren!
Robert Brady besluit een goede actie met een prima schot. Zijn poging gaat maar nipt over de dwarsligger.
32
Hendrick op de lat!
Opnieuw een grote kans voor Ierland. Een afstandsschot van Hendrick spat uiteen op de lat. De beste kansen zijn duidelijk voor de Ieren.
39
Kansje voor Zlatan
De Zweden laten zich dan toch nog eens opmerken. Na een hoekschop komt de bal bij Ibrahimovic, maar die kan maar weinig aanvangen met de bal. Een halve kans voor Zlatan.
40
Een hoekschop aan de overzijde wordt opnieuw weggewerkt door diezelfde Ibrahimovic.
41
Walters en Long kunnen een prima voorzet van een sterke Brady niet in doel koppen. Long protesteert bij de refs voor een duwfout, maar dat levert weinig op.
43
 Gele kaart voor James McCarthy
Een trekfout van McCarthy komt hem op een gele kaart te staan.
44
We naderen stilaan de rust. Het is vooral Ierland dat een doelpuntje verdient. Ondertussen krijgen we ook een eerste wissel.
45
Vervangen Mikael Lustig
Ingevallen Erik Johansson

Lustig kan door een blessure niet verder en wordt vlak voor de rust gewisseld. Erik Johansson is zijn vervanger.

Scheidsrechter
Rust
Ierland - Zweden: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
18:48
RUST
We gaan rusten met een 0-0 tussenstand. Het is vooral Zweden dat blij mag zijn dat er nog niet gescoord is.
46
Start tweede helft
We zijn er terug aan begonnen. De Ieren hebben de tweede helft op gang getrapt.
46
Meteen gevaar
En het zijn de Ieren die opnieuw hun goede intenties tonen. Isaksson moet zich strekken na een afstandsschot.
47

Goal
Doelpunt van Wesley Hoolahan (Seamus Coleman)
Ierland heeft de verdiende voorsprong te pakken. Een prima actie en dito voorzet van Coleman wordt door Hoolahan knap afgewerkt.
51
Maar Zweden is na de tegenslag snel twee keer gevaarlijk. Er komt een hoekschop uit voort.
52
De Zweden blijven aandringen. Een derde hoekschop nu al.
53
De Ieren hebben heel wat gestalte in huis en krijgen de bal dan toch weg uit de eigen zestien.
56
De Zweden moeten het initiatief in handen nemen, maar de Ieren verdedigen stug.
59
Vervangen Marcus Berg
Ingevallen John Guidetti

Voor Marcus Berg zit de wedstrijd er na een uurtje op. Zijn vervanger is John Guidetti.
60
Zlatan bijna!
En meteen na de wissel is er een goede kans voor Ibrahimovic. De boomlange aanvaller trapt een voorzet van Olsson maar net naast doel.
61
 Gele kaart voor Victor Nilsson Lindelöf
Lindelöf is de tweede speler die in het boekje gaat.
64
Vervangen Jonathan Walters
Ingevallen James McClean

Voor Jonathan Walters zit de match er ook op. De aanvaller heeft genoeg gewerkt en wordt vervangen door James McClean.
69
Het tempo is even uit de wedstrijd verdwenen. De Zweden gaan ook te slordig om met hun balbezit om aan kansen te komen.
71

Goal
Doelpunt van Ciaran Clark
Een knappe aanval komt via een hakje bij Ibrahimovic. De aanvaller brengt de bal voor, maar het is de ongelukkige Ciaran Clark die de bal in eigen doel kopt. 1-1.
74
De Ieren zijn niet aangeslagen en gaan snel op zoek naar een nieuwe voorsprong. Isaksson staat opnieuw pal op een poging.
77
 Gele kaart voor Glenn Whelan
Een stevige ingreep van Whelan komt de Ier op geel te staan. En daar kan Whelan zelfs niet ontevreden mee zijn na een stevige charge.
78
Vervangen Wesley Hoolahan
Ingevallen Robbie Keane

Doelpuntenmaker Hoolahan mag gaan rusten. In zijn plaats komt Robbie Keane!
82
We zijn ondertussen de laatste tien minuten ingedoken. Krijgen we nog iets te zien?