ierIerland
zweZweden
Datum: 13/06/2016 18:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade de France
Ierland en Zweden verdelen de punten in openingsmatch groep E
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Ierland kan een verdiende voorsprong niet vasthouden tegen Ibrahimovic en co

Ierland en Zweden verdelen de punten in openingsmatch groep E

De Rode Duivels spelen straks hun eerste match tegen Italië, maar het waren Ierland en Zweden die de openingsmatch in groep E voor hun rekening namen. De match draaide uit op een gelijkspel en het was na een goede eerste helft vooral Ierland dat ontgoocheld mag zijn.

Een potig begin van de wedstrijd werd gekenmerkt door het gebruik van veel lange ballen. Echt heel gevaarlijk waren beide elftallen niet, maar het was John O’Shea die als eerste dicht bij een doelpunt kwam. Hij kon een kopbal na een hoekschop nét niet in doel verlengen.

Ieren gevaarlijk

En het waren vooral de Ieren die voor de rust gevaarlijk bleven. Net voor het halfuur was er een goede actie van Brady, maar zijn schot ging maar nipt over. Enkele minuten later waren de Ieren daar weer. Hendrick kon aanleggen met een afstandsschot, maar zijn poging spatte uiteen op de dwarsligger.

Zweden kon daar maar weinig tegenover zetten. Ibrahimovic was bedrijvig, maar werd nauwelijks goed aangespeeld door zijn ploegmaats en moest de bal te laag komen ophalen om zich te tonen. Echte uitgespeelde kansen kwamen er niet meer voor de koffie. Enkel Ierland kwam nog eens opzetten, maar Long en Walters konden een voorzet van Brady niet in doel koppen.

Rust

Beide ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand. Als er één ploeg daar tevreden over mocht zijn, dan was het Zweden wel. De Ieren kwamen met goede intenties uit de kleedkamer en waren meteen gevaarlijk. Een schot werd nog gered door Isaksson, maar daarna was het bingo.

Hoolahan doet het

Everton-speler Seamus Coleman ging op zijn rechterflank op wandel en bediende Hoolahan, die op knappe wijze de 1-0 op het bord zette. Een verdiende voorsprong voor de groen-witten. De Zweden moesten komen na de 1-0 achterstand. Ibrahimovic kon even voor het uur de bordjes net niet in evenwicht hangen. Zijn poging op de voorzet van Olsson ging maar net naast.

De Zweden deden te weinig met het balbezit dat ze kregen, maar twintig minuten voor tijd was het raak. Via een knap hakje van invaller John Guidetti kwam de bal bij Ibrahimovic. De aanvaller bracht de bal voor, maar Clark kopte het leer ongelukkig in eigen doel, 1-1 en alles te herdoen.

Potige match

De Ieren wilden snel op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar Isaksson stond pal. In het slotkwartier ging het er bij momenten stevig aan toe. Uitgespeelde kansen kwamen er nog amper, maar tien minuten voor tijd kon Ibracadabra een zoveelste goede voorzet van Olsson niet in doel duwen.

Beide ploegen waren nog nauwelijks gevaarlijk en ook drie minuten extra tijd brachten daar geen verandering in. Het bleef 1-1 en dat is een uitslag waar vooral Ierland ontevreden over kan zijn, zeker na een goede eerste helft. Bij winst kunnen onze Rode Duivels of Italië straks dus alleen leider worden in groep E.

Opstellingen

Ierland Ierland

  Speler G Beoordeel
Randolph Darren 90' -
Coleman Seamus A 90' -
O'Shea John 90' -
Clark Ciaran 90' -
Brady Robert 90' -
McCarthy James   85' -
Whelan Glenn   90' -
Hendrick Jeffrey 90' -
Hoolahan Wesley 78' -
Walters Jonathan 64' -
Long Shane 90' -
  Bank G Beoordeel
McClean James 26' -
Keane Robbie 12' -
McGeady Aiden 5'  
Given Shay -  
Christie Cyrus -  
Keogh Richard -  
Meyler David -  
Ward Stephen -  
Murphy Daryl -  
Quinn Stephen -  
Duffy Shane -  
Westwood Keiran -  

Zweden Zweden

  Speler G Beoordeel
Isaksson Andreas 90' -
Lustig Mikael 45' -
Nilsson Lindelöf Victor   90' -
Granqvist Andreas 90' -
Olsson Martin 90' -
Larsson Sebastien 90' -
Lewicki Oscar 86' -
Källström Kim 90' -
Forsberg Emil 90' -
Berg Marcus 59' -
Ibrahimovic Zlatan 90' -
  Bank G Beoordeel
Johansson Erik 45' -
Guidetti John 31' -
Ekdal Albin 4'  
Olsen Robin -  
Augustinsson Ludwig -  
Hiljemark Oscar -  
Zengin Erkan -  
Kujovic Emir -  
Durmaz Jimmy -  
Jansson Pontus -  
Wernbloom Pontus -  
Carlgren Patrik -  
Herbeleef Ierland - Zweden

Vooraf