Datum: 03/05/2007 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Sevilla maakt verlies heenmatch goed
Philippe Crols
| 0 reacties
Sevilla maakt verlies heenmatch goed
Foto: © SC

Het Spaanse Sevilla mag over enkele weken zijn titel gaan verdedigen in de finale van de UEFA Cup. Het won donderdagavond met 2-0 in eigen huis van Osasuna nadat de heenwedstrijd nog met 1-0 verloren was gegaan.

Een week geleden speelde Sevilla nog ver onder zijn mogelijkheden, maar voor eigen volk was het toch even anders. De thuisploeg kreeg in het begin enkele kansen, maar voor een doelpunt was het wachten tot Luis Fabiano op het halfuur raak trof. 1-0 was ook de ruststand en dat was verdiend, want Sevilla was de betere ploeg.

Na rust verdubbelde de titelverdediger vrijwel onmiddellijk de voorsprong via Renato. Hij tikte een voorzet van Alves binnen. Osasuna probeerde daarna met de moed der wanhoop, maar echt tot grote kansen kwamen de bezoekers niet. Enkel Webo kon af en toe toch eens voor gevaar zorgen. Hij trof onder andere de paal. Toch was het tot in de slotminuten nog bibberen voor Sevilla dat via Alves nog wel een goede kans kreeg. Het bleef echter 2-0 waardoor Sevilla in een Spaanse finale tegen Espanyol zijn titel mag verdedigen.