azAZ Alkmaar
breWerder Bremen
Datum: 05/04/2007 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: DSB Stadion
AZ en Bremen scoren niet
Kristof Blomme
| 0 reacties
AZ en Bremen scoren niet
Foto: © SC

AZ en Werder Bremen zijn niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. AZ had bijna voortdurend balbezit, maar tot veel kansen leidde dat niet. Voor de pauze was de grootste mogelijkheid voor Fritz. Hij faalde oog in oog met Waterman. Na de pauze miste Dembele de kans voor de thuisploeg. Hij stuitte op Wiese. In de terugmatch moet alles dus nog gebeuren. 
Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de partij. De eerste grote kans was na elf minuten voor Werder Bremen. Diego zonderde Fritz voor doel af met een magistraal hakje. De middenvelder trapte echter recht op doelman Waterman. AZ had voor de rest veel balbezit, maar het tikte het leer vooral achterin rond. Veel diepgang zat er niet in het spel. 

In de tweede helft schoot AZ vinniger uit de startblokken. Naldo weerde een voorzet van Martens af in de voeten van Dembele, maar onze landgenoot trapte te zwak op Wiese. Even later bracht Jenner de bal voor doel, maar Koevermans kwam net tekort. Een kwartier voor het einde kreeg Steinsson een geel karton onder de neus geduwd, hoewel de Ijslander de bal niet met de hand, maar met het hoofd beroerde. Eerst dacht de Portugese ref aan een tweede gele kaart en dus rood voor Steinsson, maar die fout zette hij meteen recht. Scoren zat er voor beide ploegen echter niet meer in, waardoor in de terugmatch nog alles mogelijk is.