Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Estadi Olimpic de Montjuic Barcelona
Alles kan nog voor Benfica
Dirk Pieters

Het Spaanse Espanyol heeft een schitterende uitgangspositie uit handen gegeven. De ploeg uit Barcelona kwam tegen Benfica op een 3-0 voorsprong, maar vergat op het einde van de wedstrijd alles dicht te gooien en zo kwamen de Portugezen nog terug tot 3-2.

Espanyol wist in het eigen Estadi Olímpic Lluís Companys op voorsprong te komen. Aanvaller Raul Tamudo schoot zijn ploeg al snel op wolkjes: 1-0. De thuisploeg hield alles goed gesloten en na de openingstreffer kon het zelfs even later de 2-0 scoren. Het was linkermiddenvelder Albert Riera die voor rust de 2-0 op het bord schoot.

Ook na de rust was er geen vuiltje aan de lucht voor Espanyol. Spits Walter Pandiani deed er met een kopbal na een uur spelen nog een schepje bovenop, 3-0 en wedstrijd gespeeld dacht iedereen. Maar Benfica gaf niet op en vocht terug. De Portugees Nuno Gomes maakte meteen na de 3-0 de aansluitingstreffer: 3-1. En ook Simao wist er al snel een vervolg aan te breien. Op vijf minuten tijd zag het er helemaal anders uit: 3-2.

Dankzij de knappe terugkeer van Benfica is de aankomende return nog spannend. In het eigen Estádio da Luz mag de ploeg uit Lissabon op 12 april proberen de achterstand om te buigen in een voorsprong. [AN]