Speeldag: Speeldag 4
Stadion: BJK In枚n眉

Emre Karayavuz

Besiktas heeft gister in eigen huis drie belangrijke punten weten te bemachtigen op het Europese toneel. In eigen huis was Kartal Club Brugge de baas.

In de eerste helft kwam Brugge op een 0-1 voorsprong via Balaban, die een penalty goed benutte in de 14e minuut. De Kroaat had de penalty zelf veroorzaakt waaraan een fout van Runye, de goalie van Besiktas, vooraf ging. In de 32e minuut kreeg Nobre voor Besiktas een goede kans en schoot op de paal, waarna de bal voor Ibrahim Akin kwam en de spits ronde af; 1-1. In de 45e minuut kreeg Ali Tandogan nog een goede kans, maar die benutte hij niet en zo bleef het bij rust 1-1.

In de Tweede helft ging het gelijk op en bleef het tot de 68e minuut 1-1; in het strafschopgebied bracht Clement namelijk Burak naar de grond en werd er een penalty toegekend. Ricardinho was diegene die de klus klaarde en Besiktas op voorsprong zette. In de rest van het duel werd er niet meer gescoord en pakt Besiktas drie belangrijke punten. Er rest voor de ploeg uit Istanbul nog een uitduel in Leverkusen tegen Bayer waar het zich kan kwalificeren voor de volgende ronde.