Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Commerzbank Arena
Newcastle houdt stand in Frankfurt
Kevin Vanbuggenhout

Na een 1 op 6 in de vorige twee wedstrijden wist het Duitse Eintracht Frankfurt dat het moest winnen om zijn kansen op kwalificatie gaaf te houden. Newcastle had al zijn matchen gewonnen en was dus al geplaatst.

Frankfurt ging dan ook vlijmscherp van start. In het begin kwam Frankfurt niet verder dan halve kansen. Ook Newcastle kreeg overigens kleine mogelijkheden om de score te openen. Newcastle was niet voor niets naar Duitsland afgezakt. Mits een puntendeling was Newcastle zeker van de groepswinst en dan werd in de volgende ronde een afvaller uit de Champions League vermeden. In de 24ste minuut kwam Frankfurt toch aardig dicht bij de 1-0. Streit kopte een voorzet van Weissenberger op doel, maar Given redde met de voet. Nog in dezelfde minuut kopte Amanatidis een voorzet van Takahara over. Streit stond overigens veel beter gepositioneerd om de bal binnen te knikken. Net voorbij het halfuur knalde Amanatidis de bal van aan de rand van het strafschopgebied over doel. Newcastle concentreerde zich op zijn verdedigende taken en hield stand. Op stilstaande fase kon Newcastle zelf ook gevaarlijk zijn. Een vrije trap van Emre ging net naast.

Na de pauze kwam Frankfurt, dat een doelpunt nodig had, weer gretig uit de kleedkamers. Amanatidis kon net niet bij de voorzet van Takahara. De verdediging van Newcastle kwam verder niet meer in al te grote problemen en kaapte een punt weg in Frankfurt.

Frankfurt geraakte dus niet voorbij Newcastle. De Duitse ploeg is met twee punten uit drie wedstrijden dan ook uitgeschakeld. Voor Newcastle volstond het scoreloos gelijkspel om zich te verzekeren van groepswinst.