Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Petrovskiy Stadion
Zenit verrast Marseille
Nico Wieme

Wat een ontgoocheling voor Olympique Marseille. De ploeg van Eric Gerets ging met 2-0 de boot in tegen Zenit Sint-Petersburg nadat het de heenmatch met 3-1 had gewonnen.

Olympique Marseille heeft Europa verlaten. Hoewel de Fransen vorige week de vloer aanveegden met Zenit Sint-Petersburg, volstond de 3-1-overwinning tegen de Russen niet om door te gaan naar de kwartfinales. De late tegentreffer die Andrej Arsjavin in de heenmatch maakte voor de Russische kampioen, bleek van goudwaarde te zijn.

De thuisploeg trad aan zonder Nicolas Lombaerts. De Rode Duivel is nog altijd geblesseerd en speelde dus niet mee. Deze keer was de Russische kwelduivel van dienst Pavel Pogrebnyak (foto). De Zenitspits scoorde vijf minuten voor de rust de 1-0, een doelpunt van de hoop. Marseille leek echter stand te houden in de tweede helft, maar tien minuten voor affluiten sloeg diezelfde Pogrebnyak weer toe. Boeken toe voor Marseille en Zenit mag zich opmaken voor de kwartfinales van de UEFA Cup.

De geschiedenis herhaalt zich voor Sint-Petersburg. De ploeg van trainer Dick Advocaat zit net als twee jaar geleden in de kwartfinales van de UEFA Cup. Ook toen ging de Russische club voorbije Marseille in de achtste finales.